Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője szerint a paksi atomerőmű bővítéséről kötött szerződéssel az Orbán-kormány eladta Magyarország függetlenségét. "Orbán Viktor már a Paks2-ről szóló szerződést is titokban írta alá az orosz féllel, a magyar emberek csak utólag értesülhettek arról, hogy a miniszterelnök óriáshitellel és még nagyobb energiafüggéssel löki Magyarországot Oroszország karmaiba. [...] Az oroszokkal kötött titkos szerződés nem csak a mérhetetlen korrupció lehetősége miatt jelenthet veszélyt Magyarországra, hanem amiatt is, hogy az orosz hitel orosz politikai befolyással is járhat."

Hídfő.net.ru | Varju László DK

A DK képviselője szerint "a magyar emberek elleni arcátlan támadás, hogy az Orbán-kormány titokban adja el Magyarország energia- és politikai függetlenségét."

A radikális atlantista párt állásfoglalása a párt indulása óta megfigyelhető propaganda-irányvonalba illeszkedik. A Demokratikus Koalíciónak kizárólag külpolitikai céljai vannak, melyben kompromisszumot nem tűrnek. A párt propagandája megalakulásuk pillanatában egyetlen, külpolitikai jellegű célkitűzésnek lett alárendelve, és ez az Európai Egyesült Államok felépítése, a transzatlanti integráció mélyítése. "Külpolitikai" alatt pedig az amerikai külpolitikát kell érteni, mert a radikális atlantista párt egy az egyben az amerikai külpolitika magyarországi politikai képviseletének tekintendő.

A DK belpolitikai állásfoglalásai - a fentiekben a Paks2 kapcsán - az amerikai külpolitika magyarországi képviseletének alárendelt politikai tevékenység. A paksi atomerőmű bővítéséről ugyanis azt kell tudni, hogy a magyar kormánynak nem sok beleszólása volt, - a bővítésről Berlin és Moszkva döntött, a kormány nem független cselekvőként vesz részt ebben a folyamatban. Németország belpolitikai indokból leállítja az atomerőműveket, ezzel párhuzamosan létrehozzák azt a közép-európai infrastruktúrát, ahonnan Németország a jövőben importálni fog. Moszkva és Berlin közt érdekegyezés van "Paks 2" terén. Berlinnek politikai és gazdasági érdeke fűződik a projekthez, mert ez egy olyan beruházás, amire Németországnak középtávon szüksége lesz. Moszkva tehát befektetőként vesz részt a projektben, ami gazdasági szempontból főként Németországnak érdeke. Emiatt "Paks 2" nem orosz érdek, nem német érdek, de még csak nem is magyar érdek, hanem összeurópai érdek.

A Demokratikus Koalíciónak ezzel az összeurópai érdekkel van problémája, emiatt ellenzik a bővítést. A radikális atlantista párt nem Európa érdekét tartja szem előtt, hanem az amerikai külpolitika érdekképviseleti szerve Magyarországon és Európában. A DK egy olyan Európáért munkálkodik, amit nem az európai hatalmak erőegyensúlya határoz meg, hanem amerikai befolyás alatt van. Emiatt most azt mondják, hogy a kormány eladta az országot.

Ugyanakkor kifejezetten ártalmas dolog belebonyolódni olyan kijelentésekbe, hogy a kormány bármit is eladhatott volna. Magyarország jelenleg nem egy szuverén ország, - és ez a politikai illúziók nélküli nyers igazság. Nem voltunk szuverén ország az Orbán-kormányok előtt sem, de a Gyurcsány-kormány előtt sem. Hogy Magyarország mióta nem szuverén ország, azt a történészek feladata eldönteni, de ez a jelenlegi helyzetet nem befolyásolja, vagyis, hogy a kormány bármiféle magyar függetlenséget eladhatott, az alapvetően egy illúzió. Magyarország nem volt független a rendszerváltás előtt sem, a rendszerváltás után sem volt független. Ennek ellenére igen beszédes, hogy épp egy olyan párt mond a nemzeti függetlenségre hivatkozva bármit is, ami egyébként programja részeként Magyarországot jogilag is felszámolná, vagyis beolvasztaná az Európai Egyesült Államokba.


http://www.hidfo.net.ru/2015/02/28/hazugsagra-alapozott-szemfenyvesztes-dk-propagandaja