A patinás londoni Nemzeti Galéria előtt lebegő kínai léggömbök . Trafalgar tér 2012 jan. 29.

- Ázsián kívül, Londonban rendezték meg a legnagyobb Kínai Hold Újévi ünnepet -

Nemcsak Kínában és Kelet-Ázsiában, hanem az egész világon megünnepelték a kínaiak egyik legnagyobb ünnepét; a Kínai Hold Újév beköszöntét.

A kínai 'Újév sárkány' a Trafalgar téren 2012. jan. 29.

A legjelentősebb nem ázsiai rendezvényt az Egyesült Királyság fővárosában, mely egyben a nemzetközi bankárvilág központja is; Londonban tartották.

Az eseményre 2012. január 29.-én, vasárnap került sor, a londoni Trafalgar téren, alig néhány kilométerre a Bank of England épületétől és a Citytől, a bankárvilág igazi központjától.

A kínaiak kedvéért még a rendőrnő is bohócot csinált magából

Több tízezer ember vett részt ezen a rendkívül látványos ünnepségen, melytől a kínaiak szemmel láthatóan nem sajnálták a pénzt és az energiát. Az esemény megrendezésébe London város polgármesteri hivatala és a rendőrség, a Scotland Yard is besegített.

Liu Xiaoming, a Kínai Népköztársaság, az Egyesült Királyságba akkreditált nagykövete az ünnepség megnyitóján tartott beszédében kifejezte abbeli reményét, hogy a Trafalgar Téren tartott ünnepélyes eseményen keresztül egyre több brit ismerheti meg a kínai kultúrát, és Kína hihetetlenül lendületes fejlődését. És megfogalmazása szerint; “a kínai emberek komoly egyéni szabadságát is!”

A Trafalgar téren tartott Kínai Hold Újév rendezvény deklarált célja nemcsak az volt, hogy megünnepeljék a hagyományos kínai ünnepet, hanem az is, hogy erősítsék a az immár szintén hagyományosnak mondott  kínai-brit barátságot is.

A Kínai Hold Újévi ünnepség a Trafalgar téren 2010 jan 29.

Boris Johnson, London polgármestere is beszédet tartott, melyben kifejtette, “Soha nem volt a város életében még olyan jelentős esemény, melyen ilyen sokan gyűltek össze.” (Hm… – a szerk.)

Boris Johnson, London polgármestere a Kínai Hold Újév ünnepségen a londoni Trafalgar téren 2012 január29.-én

A történések hátterével kapcsolatban azonban emlékeztetnünk kell az olvasókat arra; hogy Kína, nemrégiben helyezte át nemzetközi pénzügyi központját Hong-Kongból, Londonba. Így Kínai Népi bank, a Bank of China közvetlenül likviditással, és tőkével erősítheti a Cityben lévő bankokat, valamint az Angol Nemzeti Bankot (Bank of England), – melyek szinte egytől egyik, a nemzetközi bankárvilág tulajdonában vannak.

Ám egyes források azt is elképzelhetőnek tartják, – hogy a kínaiak segítségnyújtás ürügyén egyszerűen átveszik a Cityben lévő bankok irányítását, kivéve azoknak megmaradt tőkeerejét és nem utolsósorban kapcsolati tőkéjét a cionisták kezéből.

Balra az Angol nemzeti Bank (Bank of England), szemben a Királyi Tőzsde, háttérben a City bankjai

Bár a kínai üzletember hagyományosan udvarias, mosolyog és meghajol, – de az üzleti élet küzdelmeiben nagyon is kemény tud lenni. Valódi szándékait egy európai nehezen látja át.

Ez a látványos londoni ünnepség minden bizonnyal ennek a nagyszabású pénzügyi műveletnek a ratifikálását is szolgálta. A Kínai sárkány, mostantól kezdve otthon van a nemzetközi pénzvilág központjában.

Cathair Donegal – SzRTI, London

A londoni City, madártávlatból. A nemzetközi bankárvilág központja. Jobbra lent 6 és 5 óránál az Angol Nemzeti Bank és a Királyi Tőzsde épülete