falu
A szokásos esti hadiösszefoglaló Donbasszból ma nem valami hosszú-de igen gyászos.
(Южная)”Juzsnaja” bányatelepről a latortüzérség megtalálta azt a őpozíciót, ahonnan egész Gorlovkát lőheti. Teszi is dél óta! Már a városközpont is romokban hever. A polgári lakosság körében kaszálnak a BM-21, és BM-27 vetőgépek. Legalább ötven polgári személy halt bele a dél körül kezdődött latortüzér attaknak. Hat milicista is elesett.
Gyjebalcsevo környékén a népköztársaságiak nem lazítanak. Kaotikus állapotokról kaptunk jelentést. A valcmanista bitangok rájöttek, hogy ami történik most, annak már a fele sem tréfa!
(Алмазная)Almaznajánál felbukkant egy valcmanista “Grad”-üteg, és (Попаснaя)Popasznaját lövi délután egy órától. A városban legalább harminc civil meghalt. Az udvarok tele vannak fel nem robbant sorozatvető gránátokkal.

rakrak

(Смело)Szmelo latortüzérsége is aktivizálta magát. A (балка Крутая)Balka Kruajanál lévő milicia állásokat lövik.
(Счастье)Szcsasztyje népfelkelői csak hallgatóznak, hogy a szembeni oldalon a valcmanista martalócok mire lövöldöznek oly hevesen-kézi fegyverekkel. Egész délután hangoskodtak, és semmi ésszerű magyarázat nincs. Hacsak megint össze nem marakodtak valamin.
(Кондрашовсka)Kondrasovszkánál a népköztársasági tüzérség dolgozott ma egész nap, ami a (Станицa-Луганскa)Sztanyica Luhanszka környékén tanyázó valcmanista martalócoknak igen fájdalmas.
A (Первомайск)Pervomajszk mellett települt népfelkelő tüzérütegek sem kímélték ma Nyalókakirály martalócait.
Volnovaha és Donyeck között félúton egy komoly latorerő mozgását jelentette a DNR katonai felderítése. Donyeck felé araszol ez a brigantibanda.
Donyecket-mint eddig-ma is egész nap lőtte a latortüzérség, bár korántsem olyan intenzitással mint tegnap.
A repülőtéren ma bemutatót tartottak a sajtónak a népköztársaságiak a valcmanista latroktól zsákmányolt amerikai fegyverekből.

bemhom

Kijev közben váltig erősítgeti, hogy a donyecki repülőteret a valcmanista hordák uralják! Már annyira fújják, hogy tán már ők maguk is elhiszik. Szuggerálják Maradék-Ukrajna alattvalóit, min a “magyar” kollégák a “Magyarország jobban teljesít!” rikkantásokkal.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/17/ma-kozel-szaz-civil-halott-donbasszban/


Donbasszban a helyzet változatlan! Tegnap délutánhoz képest legalábbis. Ami a harcokat illeti.
Éjféltől “él” a kijevi junta közlekedési blokádja. Donbasszból ki-Donbasszba be-teherautók és autóbuszok nem közlekedhetnek! (Ez a tilalom talán erősít néhány gyanút a volnovahai mészárlással kapcsolatban!)
A front eseményeit illetően változás sehol nem történt. Sztanyica Luhanszkánál, Bahmutkánál és a gyjebalcsevoi “katlanban” a legélénkebb a harci tevékenység. Mára virradóan a népköztársaságiak tizenkét népfelkelő elestéről tájékoztattak.
Gorlovkát továbbra is pusztítja a valcmanista latortüzérség. Kirovszki tüzelőállásaikra az éjszaka komoly csapásokat mért a népköztársaságiak tüzérsége. Ám Gorlovkában mára virradóan is legalább tucatnyi civil halt meg.

romok

Avgyejevkába és az erősen támadott Peszki-környékére latortank erősítés érkezett mára virradóan, és legalább kétezernyi martalócegyedet csoportosítottak át Nyalókakirályék.
Donyecket továbbra is ostromolja a latortüzérség, bár mára virradóan visszább fogták magukat.
A donyecki repülőtér folyamatos “birtokbavétele” zajlik, és az esetleges “utómunkálatok” elvégzése. A repülőtéren “kadirovcik” is ténykednek.


https://balrad.wordpress.com/2015/01/18/donbasszban-a-helyzet-valtozatlan/