rom
Valószínűsíthető volt tavaly december közepétől, hogy Donbasszban azért nem sokáig fog kitartani a latorhancúr, és az új esztendőben ára lesz részükről az év végi mulatozásnak. Várható volt, hogy a pravoszláv Karácsony elmúltával a két Népköztársaság fegyveres erői “büntetni” fognak. A Bal-Rad hétvégi “Vének Tanácsa” néhány-mondjuk így: nem publikus-információ birtokában arra a megállapításra jutott, hogy hétfő reggel “beindul a milicia”! Hát-egy napot tévedtünk!
Donyecket és Gorlovkát (na meg a köztes településeket) Nyalókakirály brigantihordáinak tüzérsége változatlan hevességgel ostromolja. Bár Avgyejevkánál  ma késő délelőtt két ütegüket is megsemmisítette a milicisták ellencsapása.

tank

A donyecki repülőtéren még mindig dúlnak a csaták. Kora délután a milicisták megérdeklődték (!) a bérgyilkosoktól, hogy mennyien vannak még, és mi a szándékuk? Már csak 18 élő-eleven lator húzta meg magát a föld alatt. Azt mondták, hogy kitartanak. (Érdekes csevely lehetett!)
Makejevka ellen indított ma délelőtt egy meglehetősen bágyatag rohamfélét néhány latortank kíséretében az ordashad. Négy villámgyors leolvadása után rögvest feladták a kísérletet.
Gyjebalbalcsevo “zsebben” tárolódott martalócainak egyre melegebb a helyzet. Már nem csak Nyikisinoi kollégáik nyafogását kell hallgatniuk. Az újesztendő első valamirevaló milicista tüzérségi csapását kora délután megkapták. Aztán még kettőt. Csak hogy kezdjék szokni az új rendszert.
Szakad Peszki latoregylete. Ma délután három óra előtt néhány perccel több martalócbanda is menekülőre fogta a dolgot, amint népköztársasági tankokat orrintottak meg. Iszonyatos veszteségeik vannak a milicia folyamatossá vált tüzérségi csapásai, és deszantrohamai következtében. Könnyen elképzelhető, hogy a peszki horda fölszámolódik.
Nyikisino valcmanistáira is közeli végóra vár. Már megerősített földalatti vackaik sem bírják a folyamatos gránátzáport.
Luhanszka Sztanyica közelében aknára futott egy banditákat szállító “Kamaz”! A három járműből álló konvoj első járműve azonnal tropa lett a rajta pöffeszkedő hiénákkal együtt. De nem csak akna volt ott. Az csak a csapda része volt. Negyvenhat lator harapott fűbe, tizenkilenc megsebesült.
Egyébként is Donbassz északi végein is jellemzően aktivizálta magát a népfelkelők minden fegyverneme. A frontszakasz teljes hosszán támadásba mentek át a népi erők, és ez meglepte a valcmanistákat.
Egyre több jel utal arra, hogy a volnovahai mészárlást távirányított aknával hajtották végre.

sörét

Természetesen Kijevben habzik az udvar, és zeng-zúg “a zoroszokvóótak”-kórus.  Ugyanakkor minden sebesültet és holttestet Mariupolba szállítottak. Senki hozzátartozó még nem láthatta szeretteit. A kórházban kizárólag katonai orvoscsoport és személyzet vette gondjaiba mind a sebesülteket, mind pedig a halottakat.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/14/donbassz-ma-11/