Strasbourgban tüntetés kezdődött abból a célból, hogy az Európai Parlament a terrorfenyegetettség közepette ne hagyja figyelmen kívül az ukrán kormány Donbassz régióban folytatott népirtását, mert miközben a Charlie Hebdo hetilap szerkesztősége elleni támadás néhány személyt érintett, a Donbassz régióban százezrek élnek mindennapi agressziónak kitéve.

A tüntetés szervezője, Fabrice Alric a Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az Európai Parlament szemet huny az Ukrajnáról leszakadó régiókban zajló népirtás felett, ők pedig arra akarják felhívni a figyelmet, hogy ezt a bűnös hallgatást az EP-képviselőknek kell megtörnie. Ellenkező esetben elmondható, hogy az Európai Parlament hallgatólagosan támogatja az intézményesített terrorizmust az Európai Unió határán.

Hídfő.net.ru | Európai Parlament

A tüntetők "Állítsátok meg az etnikai tisztogatást Donbasszban" és "Mentsétek meg a donbasszi gyermekeket" feliratú transzparensekkel érkeztek Strasbourgba, hangsúlyozván, hogy miközben a nyugati sajtó óriási hisztériát csap néhány személy tragikus sorsából, Donbasszban mindennapossá vált az idősek és gyermekek szenvedése, akik saját otthonaikban sem érezhetik maguk biztonságban, és mind többen vesztik életüket amiatt, hogy az ukrán hadsereg ágyúzása közepette a saját házuk temeti maga alá őket. Az ENSZ adatai szerint több mint 4700 civilt gyilkoltak meg Ukrajna területén a március óta zajló háborúban.


http://www.hidfo.net.ru/2015/01/13/az-europai-parlament-hallgatolagosan-tamogatja-az-intezmenyesitett-terrorizmust