“Régi szép időkként” emlékeznek Donbasszban már csak a tavalyi “békés hétvégekre”, amikor a csatatereken alábbhagyott a hév. Ezen a hétvégén már nyoma sem volt a “hétvégi üzzemmódnak”! Pörög a háborús gépezet ezerrel!

löv

Donyeck ma is a fő ütközőpont volt. Ami csupáncsak azért nem igaz, mert a valcmanista latortüzérség most sem a pontosságot, hanem a pusztítást tartotta mindennél előbbre valónak. Ilyesmire meg kiválóan alkalmasak a városok, és azok lakótelepei.
(Опытное)Opitnojéból, (Красногоровка)Krasznogorovkából, (Тоненькое)Tonyenkojéból, (Авдеевка)Avgyejevkából, (Орловка)Orlovkából, (Пески)Peszkiből, (Марьинка)Marinykából ontotta csöves és reaktív tüzérségi fegyvereiből Donyeckre a valcmanista latortüzérség. Mindennek tetejébe nyugati irányból latortankok fedezete mellett megpróbáltak a martalócok áttörni a népköztársaságiak első védelmi vonalain. Legalább tucatnyi páncélos elvesztése után feladták. (Ez pedig legkevesebb harminc latoregyed elpusztulását jelenti!)
Sajnos ma újabb nyolc polgári áldozatot is jelentettek Donyeckből.
Peszkiben ismét gyalogsági rohamot éltek át Nyalókakirály zsoldosai. Alig voltak rajta túl, “ismeretlen” okból felrobbant egy lősszerraktáruk. Elég alacsonyan repültek a latrok.
Marinykánál viszont a népköztársaságiak tüzérségének pontossága okozott nekik meglepit.
Opitnoje és Avgyejevka bérgyilkosainak hasonló élményben volt részük. (Ясиноватaя)Jaszinovataja felől kapták az áldást.
Gorlovkát kora délután “Uragan” rakétavetőkkel lőtte Nyalókakirály pribékbandája.
Nyikisino ki sem maradhatna a jelentésből. A szokásos tartalom.

mil

(Еленовкa)Jelenovka népköztársasági tüzérei sem tétlenkedtek ma. Serénykedésüket-amibe besegített nekik néhány tank is-(Новотроицкое)Novotrickoje, (Тарамчук)Taramcsuk és (Славное)Szlavnoje valcmanista martalócai bánták.
(Берёзовa)Berjozovából és Ольгинка)Olginykából viszont lődözött a bérgyilkostüzérség, míg a (Новотроицкое)Novotroickojei zsoldosok tankokat is bevetettek késő délelőtt. Kettő leolvadása után viszont ezt a műfajt mellőzték inkább. Ezek a latortankok (Ясное)Jasznoje felé támadtak volna.
A Luhanszi Népköztársaság területén is mozgalmas volt a mai nap.
(Бахмутка)Bahmutka-környékén a 29. és a 31. blokkposztok környékén a népfelkelők tankokkal ritkították a valcmanistákat. Egy milicista elesett, egy pedig súlyosan megsebesült.

mil

(Крымское)Krimszkoje brigantijai is minden valószínűség szerint megemlegetik a mai napot. A túlélők legalábbis. Ők is a népfelkelők tankjainak csövébe nézhettek. Volt amelyiknek aknavetőgránát vette el a kedvét az élettől.
(Славяносербск)Szlavjanoszerbszket a latortüzérség (Трёхизбенки)Trjohizbenkiből ágyúzta, a népfelkelők viszont (Смело)Szmeloból “Grad”-üteggel válaszoltak.
(Счастье)Szcsasztyje lakótelepeit az idén először bombázta a valcmanista bűnbanda tüzérsége. Két civil belehalt.
(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszkánál egész nap intenzív volt a falu latorbombázása. Sztanyica Luhanszkában az utóbbi 24 órában kilenc civil halt meg a valcmanista latortüzérség ágyú és aknavetőtüzérsége által.
Donbasszban egyetlen nap leforgása alatt negyedszáz ártatlan civil pusztult bele a kijevi junta terrorjába.
Ezenközben ma Valcman Párizsban ajvékolt a fene tudja hány hitestársával együtt.

pár


https://balrad.wordpress.com/2015/01/11/donbasszi-vasarnap/