Donbasszban az óesztendő utolsó előtti napja a ma reggelig bezáróan is csatározásokkal volt terhes. A Luhanszki Népköztársaság erői ezekben nem nagyon vettek részt, de tegnap csináltak egy kis “haditornát”! Hadgyakorlatot tartottak.

http://vk.com/video_ext.php?oid=-57424472&id=171211425&hash=476a765c9f31cf8f&hd=2

pesz

(Станицa-Луганскa)Sztanyica Luhanszka környékén persze korántsem játsziból lövöldöztek. Ott tegnap este és az éjszaka is komoly tüzérségi adok-kapok zajlott.
(Бахмуткa)Bahmutkánál tegnap délutántól ma reggelig három latorattak-kísérlet akadt meg a milicisták elszántsága miatt.
(Пески)Peszki a mára virradó éjszaka folyamán igen súlyos összecsapások után a népköztársaságiak kezére került. Valcman latorjai jelenleg is kétségbeesetten próbálkoznak az elvesztett települést visszakaparintani a milicistáktól. Az éjszakai harcokban hat milicista elestéről kaptunk értesítést.
(Майорск)Majorszk és (Шумы)Sumi környékéről a valcmanista latortüzérség “Grad”-ütegei lövöldöznek vad tempóban, pozícióik elvesztésétől rettegve. Komoly feléjük tartó miliciaerőket vizionálnak ugyanis.
A (Дебальцево)Gyjebalcsevo-vidéki martalóchordák mára virradóan “előszilveszteri milicista tűzijátékban részesültek”. (Харцызск)Harcizk-környéki cimboráiknak is hasonló élményben volt részük.
(Снежное)Sznyezsnoje két elektromos tanszfortorállomását mára virradóanvélhetőleg valmanista diverzánsok-felrobbantották.
(Никишино)Nyikisino-térségében egész éjjel nyughatatlankodtak a valcmanista martalócok. Az óévet márpedig a jelek szerint minden dacoskodásuk ellenére is az eddig már unalomig megszokott katlanjukban lesznek kénytelenek búcsúztatni.
(Горловкa)Gorlovkategnap délutántól ma reggelig csendes volt, csakúgy mint Donbassz fővárosa-Donyeck. A repülőtér is nyugalomban töltötte az éjszakát, köszönhetően a Peszkiért dúló harcnak. Nyalókakirály peszki martalócainak most egyéb gondjuk is van, mit Donyeck és a repülőtér bombázása.

pár

A “nyugodt” Gorlovkában kívánja az év utolsó éjszakáját eltölteni Grem Phillips is, aki időközben teljesen felépült sebesüléséből. Nem lesz egyedül az óévbúcsúztatón.

gés


https://balrad.wordpress.com/2014/12/31/donbassz-oevbucsuztatora-keszul/