Legutóbbi donbasszi összefoglalónkhoz képest a helyzet nem változott. Az eddigi csatatereken viszonylagos a csend, amit azért néhány helyen (a Bal-Rad – hoz beérkező jelentések szerint kizárólag Nyalókakirály brigantijai) sértenek meg.

domb

A “csendes üzemmód” leple alatti valcmanista készülődés viszont Ukrajna történelmi tragédiáját vetíti elő.
Tegnap késő délután – kora este Donyeck északi – északnyugati peremeire kézi és mesterlövész fegyverekkel lövöldöztek Valcman latorjai.
Peszkinél tüzérségi tüzet lőtt a latortüzérség tegnap délután. Ezt követően kézifegyverektől volt hangos a vidék. Azotnüj mellett ugyancsak lövöldözés tört ki.

domb1

Nyikisinonál ismét kisérletetgettek a pribékek. Miután három kinyúlt – visszakoztak.
Sztanyica Luhanszkaja nyugati részét aknavetőkkel lőtte a valcmanista horda késő délután. Szerencsére csak anyagi károkat okoztak.
Bahmutkánál, Frunzénál csatározások törtek ki tegnap délután.
Szcsasztyjétól a népköztársaságiak tüzérsége ismét “Grad” sorozatvetőkkel volt kénytelen féket vetni a valcmanisták terjeszkedő hangulatának.

domb2

Krjatovo – Muratovo között, és Kolesznyiko – Valujszk között sem akartak helyben maradni a latrok. Vándorlási hajlamukért tucatnál több latoregyeddel fizettek. Tíz egyedüket a milicisták gyűjtöttek be Valujszknál. Ezeket most stoppolják valami ispotályban.
Jenakijevoban egy korábban fel nem robbant tözérségi lövedék lépett működésbe. A körülmények nem ismertek, viszont három civil meghalt a robbanásban. Az eset késő este történt.

Kora este Szmelora lőttek ki a pribékek aknavető – tüzet.

Este hat óra körüli időben Szokolnyikit lőtték Kijev zsoldosai, szintén aknavetőkkel.
A népköztársaságiak hírszerzése szerint valódi ukrán nemzeti tragédia bekövetkezte körvonalazódik Donbasszban. A “csendes üzemmód” lehetőségét kihasználva a kijevi junta erőfrissítésre használja fel a “fegyvernyugvást”.
Gyjebalcsevo, Zolotoje és Popasznaja térségében az utóbbi napokban megtörtént a valcmanista erők rotációja. CSUPA FIATAL, FRISSEN ALIG – ALIG KIKÉPZETT FIATAL SRÁCOKKAL VÁLTOTTÁK A “FÁRADT” ZSOLDOSOKAT.
Szcsasztyje környékén Nyalókakirály 92. gépesített lovészbrigádjának állománya 80 százalékban szintén az iskolapad helyett a donbasszi frontra vezényelt fiatal fiúkra cserélődött!
A népköztársasági hírszerzés szerint a kijevi hadvezetés ÍRD ÉS MOND: GYEREKMŰSORT SZERVEZETT AZ “IZVARINOI KATLANBAN” – az oda beküldött “gyerekkatonák” számára. A DNR és az LNR hadvezetését rendkívüli módon aggasztja a jelenség. A népköztársasági erőkkel szemben a háború kitörése óta először – az ukrán nép sorozott fiataljait vonultatja fel az eszement kijevi junta.
A Harkov – régióbeli Csugajevben tegnap egy ötven fős lengyel különítmény felbukkanásáról kapott jelentést a népköztársasági hírszerzés. Négy helyi lakos – akik mobiltelefonjaikkal fényképezték a “jelenséget” – azonnal “lekapcsoltak”.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/14/ukran-nemzeti-tragedia-keszulodik-donbasszban/