Újabb tüntetések kezdődtek az Európai Unió központjában - Brüsszelben főként a balti országokból érkező gazdák gyűltek össze a városközpontban, hogy követeljék az Oroszország elleni szankciók eltörlését, és hogy az Európai Unió kárpótolja őket az eddig elszenvedett veszteségért.

A demonstráció alatt a hazai vállalkozásokat politikai csatározással tönkretevő uniós politikusok portréit égették, valamint traktorok jelentek meg az Európa Tanács előtt. Francia farmerek egy petíciót akartak átadni, mert a családjaik megélhetését egy tollvonással szüntették meg az EU szankciói. Nem csak a balti országokból és Franciaországból, az EU számos más országából is érkeztek tüntetők; lengyel, német és litván gazdák is megjelentek, mindegyiküket közvetlenül sújtja az szankcióháború.

Az Európai Unió 28 millió eurót különít el a balti országok gazdáinak támogatására, 10,7 millió eurót Finnország kapna, de a tüntetésen megjelentek szerint ez filléreknek számít az elszenvedett veszteségekhez képest (országonként több száz millió eurót tehet ki a veszteség). Eközben a lengyel tejtermelőket senki nem menti ki, róluk megfeledkezett Brüsszel. Egy lengyel tejtermelő szerint nem tűnik úgy, hogy az Európai Uniót érdekelné a probléma, így a vezetőik portréját is magával hozta, hogy elégessék az Európa Tanács ablakai alatt.

Hídfő.net.ru | Uniós vezetők portréját égetik

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/12/unios-vezetok-portrejat-egetik-brusszelben