A donbasszi frontok az általában jellemző “hétvégi üzemmódban” működtek tegnap, és a mára virradó éjszaka. Ez nem nyugalmat jelent, hanem csökkentett intenzitású harci tevékenységet.

Сводка новостей Новороссии 08 ноября 2014 г. (видео) | Русская весна

Donyeck és repülőtere a szokásos zaklatásoknak van kitéve. Egy kalkuláció szerint a retér régi és új termináljai – illetve a környékük – minden négyzetmétere legalább két tüzérségi belövést kapott eddig. Mindezek ellenére is patthelyzet jellemzi a reptéri erőviszonyokat.

A város lakótelepei – a valcmanista latortüzérség hatókörében lévők – rendszeresen kapják a tüzérségi tüzet. Így történt ez tegnap reggel óta, ma reggelig. (Bár az iskolát ért, és két gyermek halálát követelő terrortámadást követően érezhetően megritkultak a belövések.)
Gorlovka – Dzserzsinszk között egész éjjel – és jelenleg is – erős tüzérségi párbaj zalott – zajlik.
Sztahanovot ma hajnalban ismét valcmanista tűzcsapás érte.
Jaszinovatajából az éjszaka leple alatt szeretett volna a valcmanista pribékbanda még néhány javíthatónak ítélt páncélost elmenteni. A mozgásra felfigyeltek a helyiek is. A mobilhálózat meg működik. A dolog lényege végülis az, hogy a roncsok száma megszaporodott reggelre, a latorhullák is többen lettek, a jaszinovatajaiak többsége meg nem tudott aludni.
Frunzénál a lembergi 24. gépesített dandár nyolcvan latorját kerítették ba a népköztársaságiak, miután több BTR – jüket megsemmisítették. A bennük ülő bérgyilkosokkal együtt. Tegnap délután ultimátumot kaptak a pribékek. Ma délig meg kell hogy adják magukat, vagy…
Nyikisinonál tegnap délután a milicisták elkaptak egy tizenöt egyedből álló, szökni készülő valcmanista latort. Most fogságban vannak már.
Mariupol előtt Pavlopoljénál a népköztársasági erők tüzérsége alaposan belerondított Nyalókakirály pribékjeinek hétvégi programjába. Ennek eredményeként meglehetősen komoly mennyiségű kohászati alapanyag képződött, de a környék temetkezési vállalkozói is “piríthatnának” – ha Valcmanék fizetnének a takarításért.
Egész éjjel összecsapások voltak mára virradóan Mariupol keleti külvárosaiban. A város repülőterén szintén szórványos lövöldözés volt – van.
AZ LNR miliciáinak felderítése közölte, hogy Luhanszk – régióba érkezett tegnap délután három valcmanista “Scud” – üteg. Ez viszont már nem tréfadolog.
A DNR katonai szóvivője ma reggel közölte: a kijevi junta nagyszabású katonai műveletet készít elő! Amennyiben ezt a latorhorda megindítja, abban az esetben a népköztársasági erők széjjel fogják zúzni a teljes rablóhordát.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/09/donbassz-hetvegi-uzemmod/

Helyi idő szerint ma reggel hat óra tájban (magyar idő szerint négy óra körül) a kijevi banditahatalom latortüzérsége brutális tűz alá vette Donyecket.

kilöv

Valójában a repülőtér már nem is igen érdekli a zsoldoshordát, arra csak újabb tüzérségi tüzelőállások miatt lenne szükségük. Ma hajnalban minden tüzérségi eszközeiketa város lakótelepei ellen fordították. A már csak mintegy negyedmilliós lakosú, (a felszabadító háború kezdetén egymilliónál is többen éltek Donbassz fővárosában) és még alvó Donyecket teljesen váratlanul érte a terrortámadás.

harcos2

A latortüzérség különféle rakéta – sorozatvetőket is alkalmaz a csöves lőeszközökön kívül. Az orgyilkos támadásban szinte egész lakótelepek váltak már eddig is reggelre a földdel egyenlővé.

harcos1

A népköztársasági erők a tegnap késő délután érkezett új erőkkel kiegészítve ellencsapásokat mért és mér Nyalókakirály brigantijaira.

http://balrad.wordpress.com/2014/11/09/gyilkos-kijevi-tuzersegi-tamadas-donyeck-ellen/

A népköztársasági tüzérség ma délelőtt Donyeck – környékén összehangolt tűzcsapások egész sorát zúdította a valcmanista horda Jaszinovataja, Peszki, Avgyejevka, Opjatnoje, és Vodjanoje környéki tüzérállásaira. A jelentések szerint NYOLC “Grad” – üteg osztotta az áldást a pribékhordára.
Donyeckben tegnap délután óta jelentősen megnövekedett a népfelkelők ereje. Tankok, tüzérségi eszközök, és közel félezer harcos érkezett a városba.

A donyecki repülőtéren heves csata bontakozott ki délelőtt. A valcmanisták tankokat is bevetettek ismét, hogy pozíciót foglalhassanak. Fél tucatnyi latorpáncélos szaporítja tovább a reptéri roncsgyűjteményt, és legalább két tucat bérgyilkos már nem kéri tovább az ellátmányt.
Gyjebalcsevonál a milicia tüzérsége a sok egyéb tennivalója és elfoglaltsága közepette sem feledkezett meg a “katlanbéli” latrok vasárnapi szórakoztatásáról. Zorinszk és Alcsevszk környékén is meglettek volna a pribékek az ilyen “apró figyelmesség” nélkül.
Marinykában, Krasznogorovkában, Novomihajlovkában és Berjozovoban is igen heves összecsapások dúlnak.

marip

Krimszkojénál is véget ért a “hétvégi hangulat”! A Donyecket ért ma hajnali banditatámadás alaposan felpaprikázta a milicistákat, és vad tüzérségi tűzzel köszöntötték Valcman latorjait.


http://balrad.wordpress.com/2014/11/09/felidegesedett-a-donyecki-milicia/