Tegnapra virradóan “akcióztak” egy kicsit a harkovi ellenállók.
Csugujeve vasútállomása melletti üzemanyagtárolóra lőttek ki egy RPG – t. Nagyszerű tűzijátékkal szórakoztatták a környék lakóit. Közleményük szerint ők így tisztelegnek november 7. a Nagy Októberi Szocialista Forradalom előtt, a 97. évforduló alkalmával. A dísztűzvész lángjai mintegy harminc méter magasan világítják a vidék éjszakáját, pazar látványt nyújtva a szemlélőknek.

A tisztelgés eléggé hosszúra sikeredett, hiszen november 8. délelőtt még javában égnek a ciszternák.
Izjumnál ugyancsak hasonló megfontolásokból repítették levegőbe Nyalókakirály ármádiájának lőszerlerakatát. Itt aztán már hangeffektek is játszottak, nem csak fények. Az előadás tegnap késő délután kezdődött. Az apropo ugyancsak november 7 – e méltó megünneplése. Amire viszont a szervezők sem gondoltak tán’ előzetesen, az a lerakatban nem is kis mennyiségben tárolt foszforgránátok hatása. Pazar látványban volt részük az izjumiaknak, akik tátott szájjal nézték az éjszakát nappallá varázsoló fehérfoszfor fáklyát. Kissé méretesre sikeredett, de emiatt inkább csak valcman latorjai nem örültek. Jelentések szerint ugyanis többen “behaltak” a látvány – tól – ba!
Harkovban komoly dulakodás alakult ki tegnap az ünneplők, és a jobbszektoros újfasiszták között, akik petárdákat dobáltak a felvonuló kommunisták közé. Azok meg morcosak lettek a dolog miatt. Ráadásul náluk kéznél volt néhány vörös zászló is, jó erős nyelekkel. Bizony szükség volt a rendőrökre.

nov71

Mint ahogyan Zaporizzsjában is. Ott is felvonultak ünnepelni, ám “valakik” ezt nem nézték jó szemmel. (Hárman közülük azóta kimondottan rossz szemmel néznek a világra.) Itt is a rendőrök teremtettek békét.
Odesszában meg egyenesen elejét vette a rendőrség az összetűzéseknek. Okulva a május másodikai tragédia féléves “évfordulójára” megemlékező “spontán” tüntetés tapasztalataiból (egy egykori vezérszervező fejét tették közszemlére Odesszában, amit felismerve a neonáci csürhe acsarogni kezdett, de…-közbelépett a policia) a kommunisták által meghirdetett vonulást betiltotta.
Melitopolban és Mariupolban, valamint nem kis meglepetésre Dnyepropetrovszkban is voltak megemlékező felvonulások, és nem voltak ellenakciók! Ugyanígy ment le a megemlékezés Nyikolajevban, és hát még Maradék – Ukrajna egyéb településein. Kisfalvakban – városokban egyaránt.

nov7

Megemlékező ünnepségeket tartottak természetesen Belorusszia – szerte is, de a legtöbb szovjet utódállamban is. Állami rendezés hiján mindenhol a kommunista pártok szervezésében.
Moszkvában pedig igazán megadták a módját az ünneplésnek. Igaz nem a NOSZF – ra emlékeztek hivatalosan, hanem az Ismeretlen Katona Napja néven bevezetett új ünnep keretében, (ami egyébként mindig november 7 – én esedékes) de hát a burkolt jelentőségével mindenki tisztában van. A külsőségeiben a donbasszi felszabadító háború szimbólumait viselő ünnepséget követően korhű viseletben és fegyverzetben parádézott hatezernél is tobb katona.

nov

Tegnap egész Oroszország – szerte (Vlagyivosztoktól – Kalinyingrádig, Murmanszktól – Szocsiig) a KPRF szervezésében – szó szerint – ünneplt a hatalmas ország. Lényege, hogy a SZOVJETUNIÓ jegyében zajlottak a megemlékezések.
nosz7 nosz1 nosz2 nosz3 nosz4 nosz5 nosz6Budapesten a Szabadság téri Szovjet Hősi Emlékműnél a Munkáspárt koszorúzással tisztelgett a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulóján

nosz8 nosz9 nosz10 nosz11 nosz12



http://balrad.wordpress.com/2014/11/08/megemlekezesek-a-noszf-97-evfordulojan/