A Donyecki Népi Köztársaság védelmében harcoló csecsen önkéntesek felszámoltak egy iszlám terrorista sejtet Donyeck környékén, vezetőjüket pedig - Wahid Bamatgireeva, a Csecsenföldön is iszlám terrorista sejteket irányító hadurat - a helyszínen megölték. A milícia jelentése szerint ugyanaz az iszlám terrorista vezető, aki Csecsenföldön is nyugati pénzen szervezte az iszlám szeparatizmust, most a donyecki reptér védelmében vett részt és a kijevi atlantista kormány oldalán harcolt.

Tudható, hogy a délkeleti fronton csecsen önkéntesek is harcolnak, akik már a kezdetek óta részt vesznek az oroszok lakta térség felszabadításában. Ugyanis, miután jelentések érkeztek arról, hogy a Csecsenföldön is működő terrorszervezetek Kijev oldalán harcolnak az ukrán háborúban, tucatjával kezdtek érkezni az önkéntesek Donyeck védelmére.

Korábbi beszámolóik szerint az ukrán hadsereggel nem sok gondjuk akad, mert Donyeck környékén főként angol és német katonákkal kerülnek szembe. Az ukrán háború az első pillanattól kezdve egy nemzetközi háborús gócpont, a nyugati médiának már önmagában az az állítása is hazugság, hogy az ukrán háború egy lokális konfliktus. Nemrég napvilágra jutott azonban, hogy a kijevi kormány oldalán is harcolnak csecsen állampolgárok.

Volt csecsen muszlim szeparatisták, afgán veteránok az ukrán fronton

A nyugati média dezinformációs tevékenységének tudható be az is, amikor a "terrorellenes műveletben" részt vevő csecsen zsoldosokról beszélnek. Ezek az emberek egytől egyik nyugatról pénzelt szeparatista csoportok tagjai, zsoldosok, akik egyik háborús gócról a másikba utazva keresik a megélhetést, és annak az oldalán harcolnak, akitől újabb munkára számíthatnak. Korábban iszlám felkelők szerepét játszották el Csecsenföldön, amerikai zsoldban részt vettek az afgán háborúban, most a kijevi kormány "terrorelhárítóiként" működnek, - a külső forma változik, de a lényeg ugyanaz.

Ugyanakkor a zsoldosokkal ellentétben harcolnak csecsen fegyveresek a népfelkelők oldalán is, akik önkéntes alapon, Ramzan Kadirov csecsen elnök jóváhagyásával vesznek részt a térség védelmében, és fegyveres erővel támogatják Újoroszország megalapítását.



http://www.hidfo.net/2014/11/08/csecsen-onkentesek-az-ukran-konfliktusban-mindket-oldalon