A HírTV roppant kínosnak találta, hogy a Jobbik elnöke akár 14 percen át is beszélhetett volna arról, hogy az amerikai titkosszolgálat felelős a Budapesten zajló kormányellenes hangulatkeltésért. Emiatt mindent megpróbálnak bevetni annak érdekében, hogy a számukra kínos téma helyett minden egyébbel elmenjen az idő.

A lényeges téma helyett annak tagadására (1.) kellett fecsérelni az időt, hogy a Jobbik összefogna az MSZP-vel - ezt a témát amiatt volt fontos elővenni, mert a fővonalú média nagyon azt a látszatot akarja kelteni, hogy a jobboldal részt vesz a kormányellenes megmozdulásokban. Miután egyértelműsítve lett, hogy a jobboldal nem kíván részt venni a CIA felforgató akciójában, jegelve lett a téma, azzal az ígérettel, hogy műsor végén majd szó lesz róla. (2. elterelés)

Majd néhány perc helyi téma következett, - az országos médiában ez az érdektelenség (3.) előcsalogatása a nézőből. Az érdektelenség keltése után az elmaradhatatlan hitleres fotó (náci-kártya) és Kovács Béla téma (ügynök-kártya) (4. hiteltelenítés) arra az esetre, hogy ha a Jobbik elnökének mégis maradna ideje adás végéig amerikai felforgatásról nyilatkozni, az a nácizás és ügynöközés után a nézők szemében teljesen hiteltelen legyen. Maradt ideje nyilatkozni? Dehogy maradt. (5.)

Sajnos a Jobbik elnöke nem tudta megfelelően kezelni a helyzetet. Pedig robbanásszerű belpolitikai nyereség lehetett volna, ha makacsul csak az amerikaiak érintettségéről hajlandó nyilatkozni, és emiatt elő adásból lekapcsolják, vagy utólag kivágják az erre vonatkozó részeket.

Mivel a pártelnök ragaszkodott ahhoz, hogy a HírTv strukturálja az időbeosztást, az a következőképpen alakult:

- tagadásra kényszerítés

- téma elterelése

- érdektelenség keltése (a nézők egy része csatornát vált)

- a beszélő személy hiteltelenítése

- köszönjük szépen, ennyi volt.

Mivel két külön téma is bevetésre került a beszélő hiteltelenítésére, az általa mondott dolgok valószínűleg roppant kínosak lennének bizonyos körök számára. Alighanem a Jobbik elnöke beletenyerelt a dolgok közepébe azzal, hogy élő adásban az amerikaiak érintettségéről akarta kifejteni a véleményét. Tehát, mostmár a fentieket is figyelembe véve: kinek az érdeke, hogy Budapesten kormányellenes megmozdulások legyenek? Magyar parlamenti pártok kizárva, legközelebb 4 év múlva lesz választás.



http://www.hidfo.net/2014/10/31/igy-terelik-el-figyelmet-lenyegrol-vona-es-cia-felforgatas