Egy terrorcselekmények elkövetésére készülő banda tagjait vették őrizetbe Kárpátalján az ukrán parlamenti választások napjára virradó éjjel.
Az ukrán Belügyminisztérium hivatalos oldalán közzétett információ szerint a rendőrség és a nemzeti gárda járőrei hajnali két órakor igazoltattak két gyanús férfit Ungvár központjában. Ruházatuk és táskáik átkutatása során kézigránátokat, gyújtószerkezeteket és pokolgépek előállítására alkalmas egyéb eszközöket találtak. A gyanúsítottak egyike a Krímről, míg társa Oroszországból érkezett a kárpátaljai megyeszékhelyre.
Alapos okunk van feltételezni, hogy a férfiak egy terrorcselekmények elkövetésére készülő banda tagjai, akik véres merényletekkel akarták megzavarni a parlamenti választások menetét Kárpátalján – nyilatkozta az ügy kapcsán Szerhij Jarovij belügyminiszter-helyettes.
A gyanúsítottaknál talált feljegyzésekben szereplő nevek és adatok alapján a rendőrség és a titkosszolgálat megkezdte feltételezett társaik felkutatását.
(Origo)
Bal-Rad komm: “A medve karmai már Ungvárt akarták marcangolni!” Úgy ám!
Amennyiben valaki manapság tisztában van azzal, hogy miféle kutatásoknak vannak kitéve az utazók akár közúton, akár vasúton, hát teljességgel kizárható, hogy Oroszország bármely területéről akár Kijevig is eljusson valaki – akár egy Kalasnyikov lőszerrel a zsebében!
Arról nem is beszélve, hogy Oroszországból érkezett a banda! És éjjel két órakor indultak portyájukra. Ráhozni Kárpátalja népére a szívbajt! Valami spájzba akartak betörni biztos. Föl is írták maguknak, hogy hová! (Nehogy a hosszú úton elfelejtsék!)