Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Közelebb kerül a jüan és az euró

2014. október 05. - Andre Lowoa

Ezentúl közvetlenül lehet kereskedni a kínai jüan és az euro között. Nincs már szükség a dollár közvetítésre. Az Európai Unió és Kína kereskedelme az első félévben 291 milliárd dollár értékű volt, ez 12%-os növekedést jelent.

Az Európai Unió Kína legnagyobb gazdasági partnere, de ha országonként nézzük a dolgot, akkor az első tízbe csak Németország kerül be.


Az USA az első, Oroszország a tizedik. A jüan szerepe egyre nő a nemzetközi pénzpiacokon. Nemrég Putyin orosz elnök jelentette be, hogy növelni akarják a jüan részesedését az orosz kifizetésekben. Jelenleg is tárgyalások folynak arról, hogy Kína jüanban fizethesse ki azt a 400 milliárd dollárt, mely a nagy Gazprom földgázüzlet ára. Mindennek ellenére Kína pénzének szerepe a nemzetközi piacokon még elhanyagolható: 1,4 és 2,2%-át teszi ki az összeforgalomnak a jüanban kötött üzletek értéke.


Nyáron a brit font és a kínai jüan között is leomlottak a falak, így a japán jenhez és az orosz rubelhez hasonlóan itt is közvetlen a kapcsolat. Kínának van a világon a legnagyobb devizatartaléka. Több mint 4000 milliárd dollár. Ez a hatalmas összeg jórészt dollárban, illetve amerikai államkötvényekben van lekötve, de ez nem épp előnyös Kínának, mert a kamat minimális.


Már többször felmerült a devizatartalék diverzifikálásának kérdése, de aztán le is merült, mert ez alapjaiban befolyásolná Kína és az USA viszonyát, mely jelenleg elsősorban politikai döntés kérdése.
Asiaport

süti beállítások módosítása