Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Félkatonai szervezetekkel védekeznének a lengyelek

2014. szeptember 28. - Andre Lowoa

!!!!!!! Azt fogják gyakorolni a lengyelek, hogyan kell harcolni a krímihez és a kelet-ukrajnaihoz hasonló partizánháborúban.

Stanislaw Koziej tábornok, a lengyel nemzetbiztonsági hivatal (BBN) főnöke a jövő héten fogadja a lengyel félkatonai szervezetek képviselőit, akik a kelet-ukrajnai konfliktus miatt egy önkéntes hadsereg felállítását követelik - jelentette pénteken a Rzeczpospolita.


A hét végén a közép-lengyelországi, Szentkereszt (Swietokrzyskie) vajdaságbeli Ostrowiec Swietokrzyskiben lengyel félkatonai szervezetek mintegy 250 tagja a partizánháborút fogja gyakorolni - jelentette a lap. A lázadójelöltek között vannak középiskolások, egyetemisták, vállalkozók, főiskolai tanárok egész Lengyelországból.


Olyan, jelzés nélküli egyenruhát viselő „zöld emberekből” álló alakulatokkal fogják felvenni a harcot, mint amilyenek a Krím félszigeten és Kelet-Ukrajnában jelentek meg.


A gyakorlatokat az ostrowiec swietokrzyski önkormányzat is támogatja, amely szerint ezek a szervezetek önvédelmi műveleteket gyakorolnak, ami válsághelyzetekben az önkormányzat feladatai közé tartozik. A gyakorlatokat megtekintik a lengyel vezérkar képviselői is. Jelen lesz Beata Oczkowicz nemzetvédelmi miniszterhelyettes, Koziej tábornok pedig védnökséget vállalt a gyakorlatok felett.


„Be kell vonni a félkatonai szervezeteket az ország védelmi struktúráiba. Ez különösen fontos Lengyelország stratégiai védelmi képességének erősítése szempontjából az agresszió olyan nem hagyományos formáival szemben, mint amilyen az Ukrajnában tapasztalható hibrid háború” - mondta Koziej, aki szerint Bronislaw Komorowski államfő is osztja ezt a nézetet.



Nemzeti hobbi

A lengyel félkatonai szervezetek olyan nem reguláris hadsereget szeretnének felépíteni, mint amilyen a második világháború idején a földalatti Honi Hadsereg (Armia Krajowa) volt, amely a német megszállók, majd a szovjetek ellen is harcolt. Elképzelésük szerint minden járásban lennének ilyen önkéntes alakulatok.

Becslések szerint Lengyelországban mintegy 600 ezren tartoznak különféle félkatonai szervezetekhez. A legismertebb ilyen szervezetnek, a Nemzetvédelmi Mozgalomnak (RON) egyedül mintegy 40 ezer tagja van, aktív és nyugalmazott katonák, rendőrök és civilek. A szervezetek becslései szerint jelenleg mintegy 30 ezren gyakorolják a fegyverforgatást és a partizánháború műveleteit.
Link

süti beállítások módosítása