Pedig az összeállt, elindult, és meg is érkezett a Rosztov – régióbeli orosz Donyeckbe, az átellenes ukrán oldali Izvarino határátkelőhely közelébe. Ott van – és várakozik. Természetesen a kijevi Udvar kegyességére. Mint az első esetben.

Tekintettel arra, hogy a humatiárius segitségadásról szóló egyezmény betartását Nyalókakirály és udvartartása magára nézvést nem tartja kötelezőnek, a “II. Fehér Konvoj” egyelőre vár.

A gyógyszerekből, élelmiszerekből, ivóvizből, minierőművekből, viztisztitó berendezésekből és hasonló létfontosságú adományokból álló segélyszállitmány a már megszokott forgatókönyv szerint várakozik a donyecki mezőn. Várva a kijevi kegyre, hogy engedélyezze az Udvar és a Nyugat Donbassz lakóinak megsegitését.

A Nemzetközi Vöröskereszt ukrajnai szervezete – régi jó szokásához hiven -semmiről nem tud, és Valcmanék “felkérésére” vár! Most is!

A küldő Oroszország és a konvoj egyelőre vár. Még talán türelmesen. Hogy mire? Azt mi nem tudhatjuk.

Pedig meglehet, hogy holnap Putyin elnök morcos hangulatba kerül délutánra. Brüsszelben Moha Bácsiék (Herman van Rumpuy) úgy döntöttek, hogy tovább kell leckéztetni Oroszországot! Életbe kell léptetni az újabb szankciókat. Merthogy Moszkva csak nem hajlandó átadni a Kreml kulcsait. Aztán egyszer csak biccent egyet: hadd menjen az a konvoj! (Legutóbb nagyon komolyan megsinylette az akciót Nyalókakirály latorhordája!)

Közben meg már nyöszörögnek a lengyelek. Oroszország kevesebb gázt szállit nekik – és ezt ők nagyon – nagyon rossz néven veszik. Persze nekünk is kiosztott egy jó ki sallert a Gazprom. Olyan árat kér a gázért, hogy azt reverz formában az ukránoknak már nem éri meg átvenni. Kijev emiatt virnyákol.

Persze mi sem vagyunk emiatt “felhőtlenül boldogok”! Alaposan megdobja a történet a magyar lakossági gáz fogyasztói árát, de hát ez HIDEGEN hagy minket. Minket az Unió és a NATO iránti szeretet fog fűteni! Jó tanácsa ez a lengyeleknek és az ukránoknak is. De készülhetnek a szlovákok is.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/11/feher-konvoj-ii-es-mas-egyeb-erdekessegek/