Az Orbán-kormány kézbe veszi az ügyet! Hamarosan megalapítja - a hónapok óta rebesgetett - Állami Kommunikációs Ügynökséget, amely az összes állami szerv kommunikációjáért felelős lesz - tette közzé a Magyar Közlönyben.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, miszerint a kormány létrehoz egy központosított kommunikációs hivatalt.

Ezek szerint "az  egységes, koordinált kormányzati kommunikáció megvalósítása érdekében - a  Magyar Nemzeti Bank, az önálló szabályozó szervek, valamint az autonóm államigazgatási szervek kivételével - a központi költségvetési szervek, valamint a  többségi állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek reklám, PR és kommunikációs feladatait egy központi kommunikációs hivatal" látja el.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter valamint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával szeptember 15-ig kell kidolgoznia/elkészítenie az erről szóló előterjesztést és benyújtania a kormánynak.

 

Bíró Dalma