Abházia felgyorsítaná a tárgyalásokat Oroszországgal, hogy aláírásra kerüljön minél előbb a szóban már megkötött kölcsönös biztonsági szerződés. Mivel Grúzia egyelőre nem nyilvánította semmissé a NATO-val kötött megállapodásokat, Oroszországnak bizonyosan előnyös lenne a két kis köztársaság belépése az orosz rendszerbe, amely garantálhatná Oroszország biztonságát ebből az irányból. Cserébe ezek az új tagországok gazdasági előnyöket, kiszélesedő kapcsolatot remélnek a BRICS országoktól.

Abházia dél-oszétiai nagykövete jelezte, hogy valószínűleg Csinvali (Dél-Oszétia fővárosa) is csatlakozna a szerződés gyors aláírásához, de erről még hivatalos nyilatkozat nem került ki.

Előzőleg már született egy elvi megállapodás Oroszország és a kis köztársaságok között, hogy kölcsönösen előnyös szerződést kössenek, amely katonai együttműködésre és növekvő gazdasági kapcsolatra vonatkozik. Ezt a folyamatot szeretné most Abházia felgyorsítani.

Hídfő.net | Abházia és Dél-OszétiaAbházia (Abkhazia) és Dél-Oszétia (S.Ossetia) elhelyezkedése a térképen

Érdekes momentum volt Abháziával kapcsolatban, hogy Új-Oroszországot elsőként Abházia ismerte el. Ahogy pedig a Donyecki Népi Milícia avagy az új-oroszországi hadsereg katonái elérték az Azovi-tengert, Abházia jelezte, kész kereskedni és segítséget nyújtani Új-Oroszországnak.

Ha megköttetik a kölcsönös katonai segítségnyújtásról szóló megállapodást, melyben Oroszország jóváhagyja, hogy külön szuverén államnak ismeri el a két országot, akkor már biztonságban érezhetik magukat, mert Moszkvával a hátuk mögött senki nem meri majd megtámadni ezeket az államokat. Abháziában augusztusban voltak választások, az EU nem ismerte el annak eredményét, sem magát a választást, mert a két kiszakadt köztársaságot még Grúzia részeként kezeli. Ezek szerint országokat szétbombázni és szétszaggatni csak a nyugatnak van joga. A demokratikus nyugat sem a fegyveres, sem a demokratikus önállósági törekvéseket nem ismeri el, ha az nem az érdekeit szolgálja. Ellenben bármilyen fegyveres puccsot hivatalosnak mutat be, ha az az ő bankjainak érdekében történik.

Ezzel a lépéssel Oroszország végleg stabilizálná a két önálló államot.



http://www.hidfo.net/2014/09/03/oroszorszag-rendezi-abhazia-sorsat