Szeptember 4-5-én több mint 60 politikai és katonai vezető gyűlik össze a NATO Wales-ben tartott csúcstalálkozójára - a rendezvény lebonyolítását az ellentüntetők tömege fogja kísérni, előzetes becslések alapján több mint 20 ezer embert várnak a NATO-csúcs idejére szervezett ellentüntetésre, ahová nem csak Wales, de az Egyesült Királyság teljes területéről érkeznek tüntetők.

Newportban és Cardiff területén a rendőrség már most jelentős lépéseket tett az ellentüntetések ellehetetlenítésére, mivel a tömeg meg fogja közelíteni a csúcstalálkozó színhelyét is. A demonstráció résztvevői a NATO agresszív terjeszkedése ellen szólalnak majd fel, valamint felhívják a figyelmet arra, hogy a NATO globális viszonylatban felelős háborúk kirobbantásáért. Az Egyesült Királyság területéről eddig több mint tízezer rendőrt vontak össze a NATO-ellenes tüntetések megakadályozására. Newport és Cardiff területén már több mint egy kilométeres, barikád szerű kordont állítottak fel, jelezvén, hogy a nyugati politikai vezetők általános közutálatnak örvendenek és fizikai védelem nélkül nem járhatnak szabadon Európában.

Walesben megemelték a terrorellenes készültség szintjét, de láthatóan nem csak a helyieket zavarja a NATO csúcstalálkozó, Frankfurtban szintén tüntetések kezdődtek a NATO háborús gépezete ellen. A tüntetők "Állítsátok meg a fasizmust Donbásszban!", "Állítsátok meg a fasiszta NATO-t Ukrajnában" feliratú transzparensekkel vonultak fel előre be nem jelentett tüntetésen. A felvonulás Frankfurt központjából indult, és mintegy két óráig tartott. Frankfurtban az antifasiszta tüntetők Izrael gázai offenzívája ellen is felszólaltak.

http://www.hidfo.net/2014/08/31/kozeleg-csucstalalkozo-nato-ellenes-tuntetesek-walesben-es-frankfurtban