Ezt már az ausztrálok tudják – Ausztrál parlamenti képviselő kért bocsánatot a kínaiak megsértéséért

- Hírek, kommentárok -

Hír – CRI: Clive Palmer ausztrál politikus kedden bocsánatot kért a canberrai kínai nagykövetségtől, amiért a kínai kormányzatot „gazembereknek” és „korcsoknak” nevezte egy interjúban.

Palmer írásos közleményében bocsánatot kért a kínai emberektől, akiket megbánthatott az a nyelvezet, amit az ABC televízió Q&A műsorában használt.

„… a Q&A-ban elhangzott szavaim minden kínai ember számára sértést jelentettek mindenhol, és szeretném biztosítani őket legigazibb és legőszintébb bocsánatkérésemről, valamint arról, hogy nagyon sajnálom a műsorban tett megjegyzéseimet.”

Palmer szavait múlt héten az ausztrál politikusok, üzleti vezetők, és a közvélemény is széleskörűen elítélte, – az ausztráliai kínai közösség körében pedig tüntetéseket is kiváltott.”

Bal-rad komm: Vajon mi történhetett még a háttérben, hogy ez a képviselő, ilyen sietve és ilyen látványosan kért bocsánatot? – Azért van róla elképzelésünk.

Kérdésünk viszont: Ha a magyarokat ilyen mértékben megsérti valaki, (mint, ahogy az utóbbi időben már számtalanszor előfordult, – szinte mindenkinek van erre egy története), – vajon ki tudnánk-e kényszeríteni, – ilyen hamar és ilyen látványosan, a bocsánat kérését?

Ha majd igen – na, akkor lehet büszkének lenni.

B-R