Fénykép: A gyönyörűséges AKHAL TEKE Az ősmagyarok, vagyis Árpád hazatérő (Nem "honfoglaló"!) magyarjainak lovát  (ill. a sírokban talált csontvázaikat) genetikai vizsgálatnak vetették alá,  és a közhiedelemmel ellentétben, bizonyítottá vált, hogy a hazatérés kori  magyar törzsek nem az alacsony, a mai hucul, vagy Przsevalszkij-lovakhoz  hasonlatos lovakon érkeztek! A kutatók azt állapították meg, hogy eleink paripái megegyeztek a mai Türkmenisztánban található akhal teke fajtával. A  középkorban ezek a lovak Rolls Royce-nak számítottak, ugyanis nagyon kevés  táplálékkal napi 120-130 kilométer megtételére voltak képesek. Ez a fajta intelligens, erős és kitartó, jól bírja a szélsőséges körülményeket, s nem utolsó sorban: csodaszép! :) Érdemes megfigyelni néhány magyar eredetmondákból és a meséinkből visszaköszönő, vele kapcsolatos motívumokat: az égbe törő ló, a fehér ló, a tüzes ló, a réz, ezüst, és az arany szőrű paripa, stb. Ez bizony: az Akhal Teke! (Sok-sok megosztást kérnék! Ismerje meg ezeket az alapvető tudásmorzsákat magunkról, múltunkról minél több nemzettestvérünk! Mi MAGyarok, a tudás népe vagyunk!)

 



Az ősmagyarok, vagyis Árpád hazatérő (Nem "honfoglaló"!) magyarjainak lovát (ill. a sírokban talált csontvázaikat) genetikai vizsgálatnak vetették alá, és a közhiedelemmel ellentétben, bizonyítottá vált, hogy a hazatérés kori magyar törzsek nem az alacsony, a mai hucul, vagy Przsevalszkij-lovakhoz hasonlatos lovakon érkeztek! A kutatók azt állapították meg, hogy eleink paripái megegyeztek a mai Türkmenisztánban található akhal teke fajtával. A középkorban ezek a lovak Rolls Royce-nak számítottak, ugyanis nagyon kevés táplálékkal napi 120-130 kilométer megtételére voltak képesek.

Ez a fajta intelligens, erős és kitartó, jól bírja a szélsőséges körülményeket, s nem utolsó sorban: csodaszép!

Érdemes megfigyelni néhány magyar eredetmondákból és a meséinkből visszaköszönő, vele kapcsolatos motívumokat: az égbe törő ló, a fehér ló, a tüzes ló, a réz, ezüst, és az arany szőrű paripa, stb. Ez bizony: az Akhal Teke!

Ismerjétek meg ezeket az alapvető tudásmorzsákat magunkról, múltunkról minél többen nemzettestvéreink közül!
Drótos Tamás gyűjtése - Hernád Völgye H.H.K.