Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Két ferencvárosi, két debreceni, és majdnem tizenkét felcsúti stadion is kijönne abból a pénzből, amelyet az új Puskás Stadion és a környező létesítmények felépítésére költene a kormány.

2014. július 31. - Andre Lowoa
60-80 milliárd forintba fog kerülni a tervezéstől függően az új Puskás Ferenc stadion. További létesítményekkel együtt a költség 80-100 milliárd forint lehet - mondta lapunknak Vígh László, a sportlétesítmények fejlesztéséért felelős kormánybiztos. (A debreceni stadion 13 milliárd körül, a felcsúti 3,8, a ferencvárosi közel 15 milliárdért épült.)

Ezen kívül a 38 hektáros olimpiai központ területét is fejlesztik, amely 21 sportágnak ad majd otthont. Ennek költsége további 30 milliárd forint lehet.
Seszták Miklós fejlesztési miniszter azt közölte: az NSK kezében levő sportlétesítmények fejlesztésére összesen mintegy 180 milliárd forintot ad a kormányzat. Seszták lapunknak elmondta, hogy a költségvetési zárolások nem érintik a sportlétesítmények fejlesztését.
Csányi Sándor , az MLSZ elnöke az új stadion látványtervének bemutatása után közölte: a létesítmény 2018-ra készülhet el. 2020-ban már Európa-bajnoki mérkőzéseket szeretnének ott rendezni, amelyet meg is pályázott az MLSZ. Három csoportmeccset és egy egyenes kieséses találkozót rendeznének Budapesten - erről szeptemberben dönt az UEFA.
Az új, multifunkcionális létesítmény 68 ezer fős lesz, koncertek idején 80 ezer főt is be tudnak fogadni. Mélygarázsokat, valamint a tetejére egy 800 méteres panoráma futópályát is terveznek. 1700 helyiség lesz a stadionban, benne egy 180 szobás szálloda, ezzel a stadion edzőtáborként is funckionálhat. Lesz benne egy konferenciaközpont és egy sportorvosi hátteret biztosító diagnosztikai laboratórium is.
A stadion a stadionban koncepció révén az új és a régi lelátók között építenek ki edzőtermeket, irodákat, egyéb létesítményeket. A stadionon belül több, mint húsz sportág kap majd helyet.
Vígh László lapunknak elmondta, hogy idén a stadionnal kapcsolatos tervezésre a költségvetésből 2-2,5 milliárdot kell költeni. Ebben benne van a Millenáris Velodrome tervezési költsége is. 2014 végére készülnek el teljesen a kiviteli tervek, még a nézőszám is változhat, 2015-ben kezdődhet az építkezés.

Szerző: Éber Sándor
süti beállítások módosítása