Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Távol tartanák a MOL-t a horvát olajipartól

2014. június 28. - Andre Lowoa
Szigorítja a horvát kormány az INA eladásainak feltételeit, miután a lengyel lehallgatási botrány kiszivárogtatott felvételei is alátámasztották, hogy a MOL orosz vevőnek akarja értékesíteni a horvát olajvállalatban tulajdonolt részvényeit. Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter bejelentése szerint az INA privatizációját szabályozó törvényt alaposan átvizsgálják és a nemzetstratégiai érdekeknek megfelelően fogják módosítani. A miniszter annak lehetőségét is említette, hogy törvényben írják elő; az INA részvényeit csak az Európai Unión belüli vállalatnak lehessen eladni.
Hídfő.net | INA offshore platform
Korábban a horvát kormány stratégiai ipari létesítménynek nyilvánította az olajfinomítókat, amit bele is írtak az energetikai törvénybe. Ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy ha üzleti megfontolásból magánkézben is van a stratégiai létesítmény, rendkívüli helyzet esetén a létesítményeket államosíthatják; például abban az esetben, ha kiderül, hogy az új tulajdonosok tulajdonjogai valójában egy kézben - főleg, ha magyar, vagy orosz kézben - összpontosulnak, amin jogi úton máshogy nem tudnak fogást találni. Az INA eladási feltételeit amiatt szigorítják, mert a vállalat 49,08%-a a MOL kezében van, összesen 6,1%-a pedig magánbefektetők kezén, így akár a MOL, akár értékesítés útján az orosz állam többségi tulajdont szerezhet a horvát olajiparban.
Ivan Vrdoljak szerint az INA-törvényről már hónapok óta tárgyalnak az Európai Bizottsággal. A sajtóértesülésekre, miszerint a MOL panaszkodott az EB-nél az energetikai törvény módosítása miatt, csak annyit mondott, hogy a horvát kormány a horvát nemzeti érdeket védi, hogy Horvátországnak legyen saját olajfinomítója.
Az INA az Adriai-tenger olajforrásainak birtoklása felett több mint 10 országban bír érdekeltségekkel. Valójában a kérdés nagyhatalmak közötti rendezéséről van szó: Washingtonnak elemi érdeke, hogy az orosz üzletfeleket kiszorítsa Kelet-Európából. Bárhol a világban jelentős olajipari tevékenység összpontosul, ott előbb-utóbb megjelenik a hadsereg, a haditengerészet is. A nagyobb befektetők saját tulajdonaikat biztosítják. Az amerikai haditengerészet jelen van Európában, mert jelentős forrásaik vannak a Földközi-tengeren, amit biztosítani kell. Washingtont igencsak kellemetlenül érintené, ha Moszkva jelentős pozíciókat szerezne a horvát olajiparban, mert az idővel katonai együttműködéseket is vonna maga után.


http://www.hidfo.net/2014/06/28/tavol-tartanak-mol-t-horvat-olajipartol

süti beállítások módosítása