Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Gyermeki rémálom az alkoholista szülő

2014. június 22. - Andre Lowoa
Ma Magyarországon és úgy együttvéve a magyar társadalomban egyik legégetőbb torzulási problematika a szülői alkoholizmus, mint családmodell-bomlasztó tényező. Természetesen az egyéb más drogproblémák mellett, hiszen ne feledjük; - ez a szabados világtrend mára kinevelt egy könnyű-drogokkal napi szinten élő szülői réteget, akiknek a kutatások szerint nagy százalékban deviáns/degenerált/lelki sérült utódaik láttak napvilágot az elmúlt 20-25 évben. Nem véletlen az EU-s rehabilitációs trilliárdos támogatási forma állami szinten - korunk egyik legnagyobb pénz-legalizátora ez a munkahelyteremtőnek álcázott csöpögtető rendszer. De térjünk vissza az alkoholizmushoz. Az alkoholizmusnak különböző fajtái vannak. Van, aki minden nap szükségét érzi annak, hogy igyon, és van, aki nem iszik rendszeresen, de italozáskor elveszíti a kontrollt, nem tud mértéket tartani. Még akkor sem, ha tudja: a gyerekei félnek tőle, amikor részeg.
Az alkoholista szülő óriási teher a gyermeknek. Nagyon fontosak az anyai-apai visszajelzések, érzelmi megnyilvánulások, melyek torzulnak a bódult állapot során. Ez rossz ösztönöket, félelmet ébreszt a gyermekben, bizonytalan lesz. Egy alkoholista szülővel nehéz együtt élni, ám mindenre van megoldás.
Az alkoholizmusnak számos kiváltó oka lehet: nagy felelősség, stresszes munka, anyagi bizonytalanság.
Sokak véleménye szerint sokkoló az a finn kampányvideó, amelyet néhány hónappal ezelőtt töltöttek fel az internetre. A rövidfilm üzenete: „Így látnak minket a gyermekeink, amikor részegek vagyunk”. A videó valódi szörnyeket mutat be: azokat a szülőket, akik az alkohol befolyása alatt nevelik gyermekeiket. A kampány készítőinek célja az, hogy széles közönség megtudja, milyen kárt okoz a kicsikben, ha alkoholisták között él.
Sokan tapasztalják meg közvetlen környezetükben, hogy milyen veszélyes az a család, ahol egyik vagy akár mindkét szülő az alkohol rabja. Ezek a gyermekek sokszor vannak kitéve testi vagy lelki bántalmazásnak, szüleik elhanyagolják őket. A legfontosabb kérdés ebben az esetben az, hogy mi a jó a gyermeknek: egy ilyen családban felnőni, vagy ha szülők nélkül nevelkedik? Sok esetben a szemtanúk éppen azért nem hívják ki a hivatalos személyeket, mert a gyermeket féltik attól, ha kikerül a családból, talán még rosszabb sorsra jut. És közben ott lebeg a fejük felett a kétség: „ha a veszekedések és bántalmazások tragédiához vezetnek, én talán segíthettem volna.” A hivatalos eljárás azonban nem minden esetben jelenti azt, hogy a gyermeket kiszakítják a családi kötelékből. A családsegítő és gyermekjóléti szervezetek valódi célja az volna, hogy a problémát szüntessék meg, ne pedig a családot szakítsák szét. Gyermeket elvileg csak abban az esetben vesznek el a szüleitől, ha úgy látják, az élete forog veszélyben. Az első lépés mindig az, hogy a felnőtteket együttműködésre késztetik: ha belátják, hogy a kicsik is szenvednek az alkoholizmusuk miatt és hajlandóak elfogadni a segítséget, akkor nem feltétlenül kell szétrobbantani a családot.  Azok a gyermekek, akik alkoholista családban nőttek fel, még akkor is ha nem isznak, pszichológiai problémákkal küzdenek. Ezeknek a gyerekeknek jelentős gondjaik vannak az iskolai sikerekkel, de talán még fontosabb a viselkedésükben és a magatartásukban fellépő zavar, amely bűnözéshez vezethet.
Ha alkohol nélkül nem mennek bizonyos dolgok, akkor alkoholizmusról beszélünk. Ilyen például, ha valaki az estét, a vacsorát csak borral együtt tudja elképzelni. A túl sok üresjárat sem használ: sokszor előfordul, hogy azért iszik valaki, hogy unaloműzésként bódult állapotba kerüljön. A női alkoholizmus rejtettebb dolog, mint a férfiak esetében. Az alkoholizmus jeleit (szájszag, kompenzáló viselkedés) viszonylag könnyű eltüntetni, sokáig titkolható. A női alkoholizmus leggyakrabban úgy fordul elő, hogy az anyák mindennapi feladataik közé iktatják az italozást, sokszor, kis adagokat isznak és ezzel szoktatják rá magukat az alkoholra. A napi rendszeres szeszesital-kortyolgatás is alkoholizmusnak számít, csupán nem a hirtelen lerészegedés jellemzi, hanem a hosszan tartó mámoros állapot. Vedd észre, mint gyermek, hogy ez nem a te hibád! Sok alkoholista szülő hibáztatja gyerekét az alkoholizmusa miatt. Az alkohol hatására az ember sokkal inkább hibáztat bármi miatt másokat, mintsem magát. Ha gyakran történik erőszak a családodon belül. Van, aki segít? Egy legjobb barát, egy tanár, akiben megbízol – mind jó választások. Nem fognak elítélni és majd megpróbálnak segíteni. És ha tudja valaki, hogy min mész keresztül, akkor sokkal könnyebb lesz neked is megküzdened a mindennapokkal. Érdemes a barátod szüleit is beavatni, hogy ha szükség van rá, akkor 1-2 éjszakát náluk tölthetsz. Fontolgasd, hogy a lehető leghamarabb a saját lábadra állj. Nem egészséges olyanokra támaszkodni, akikre igazából nem számíthatsz – főleg érzelmileg nem. Sajnos ez a visszássága helyzetednek - hiszen ha így teszel, mégis csak sikerül a szabadosság terve, hogy szétszakítsa a családod. Az idő, a türelem, a megértés és a szeretet lehet itt a barátod...egyetlen segítséged.

Vadas Judit-Bíró Dalma

süti beállítások módosítása