Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Dráma a luganszki reptéren

2014. június 16. - Andre Lowoa
Valerij Bolotov, a város védelmét irányító parancsnok beszámolt a luganszki reptéren kialakult helyzetről, amiről a nyugati média hallgatott, a milíciák beszámolóiból pedig ellentmondásos hírek érkeztek csak. Nincs egy hónapja sem, hogy rövid, egy tucat halálos áldozatot követelő összecsapás után az ukrán hadsereg bevonult Luganszk repterére. A nyugati média nagy katonai sikernek könyvelte el, valamennyi sajtó tele volt a hírrel. A siker azonban csapdává változott. A népi milíciák, miután látták, hogy komoly áldozattal tudnák csak megtartani a repteret, kivonultak és átengedték az ukrán hadseregnek. Két hét alatt teljesen körbezárták a repteret. Azóta minden oda betörni igyekvő konvojt megsemmisítettek, az összes oda berepülő helikoptert lelőtték.

A reptérre beszorított ukrán katonák akkor kerültek nehéz helyzetbe, mikor felrobbantották a reptérre vezető vízcsövet. Azóta minden víz és élelem nélkül vannak, tartalékaik elfogytak. Megkezdték a tárgyalásokat a reptér ukrán katonai parancsnokával. A jó szándék jeleként a milícia vizet vitt a katonáknak.
A reptéren két ukrán katonai alakulat van. Az egyik a Lviv, a másik a Dnyitropetrovszk. Az utóbbi katonái ejtőernyősök. A két alakulat nem értett egyet a megadásról. A Dnyitroptrovszk emberei hajlottak a megadásra és elvonulásra. Mindez pénteken volt, a Lviv ezért hívott erősítést. A Dnyitroptrovszk jelezte a parancsnokság felé, hogy lehetetlen mind fel, mind leszállni, nekik ez az egyetlen lehetőség, hogy a fegyverek nélkül elhagyják a repteret. Kijevből parancsot kaptak, hogy ne merjék elhagyni a repteret, és megy az erősítés. Az ugye tudjuk, mi lett az erősítés sorsa; 49 ember halt meg. A tárgyalások és a IL76-os lelövésének másnapján a Dnyitopetrovszk vezetője felhúzatta az orosz zászlót azon a térfélen, ahol ők teljesítettek szolgálatot, letették a fegyvereket, és elindultak kifelé a reptérről. Majd pillanatok alatt lövöldözés alakult ki a két ukrán alakulat között. A Lviv nem akarja megadni magát, és tüzelni kezdett a másik alakulatra. A konvoj egyik első fele elhagyta a repteret, másik fele visszavonult, és felvéve a fegyvereiket viszonozták a tüzet a Lviv alakulatok felé. 
A Dnyitroptrovszk alakulat első fele, amelyik elhagyta a repteret, azonban nem a kijevi oldal felé, hanem a város felé vette az irányt, és átálltak a milíciák oldalára, illetve megadták magukat, tartva a kijevi bosszútól. A reptér keleti oldalán szolgáló összes katona átállt. Most a milícia a reptér keleti oldalát felügyeli, és fennhatósága alá vonta a reptér üzemanyag tárolóját. Voltaképpen a Dnyitropetrovszk parancsnoka elmondta, hogy ez volt az egész katonai akció célja, biztosítani az üzemanyagot, amiből jelentős mennyiséget raktároztak a reptéren.

http://www.hidfo.net/2014/06/16/drama-luganszki-repteren


Valerij Bolotov a Luhanszki Népköztársaság vezetőjének tegnap esti helyzetértékelője:

bolot

“Luhanszktól keletre minden kijevi egység átállt a Népköztársaság oldalára. A repülőtéren körbezártak ostromát egyelőre szüneteltetjük, mert tárgylni akarnak. Mi megpróbáljuk rábeszélni őket a feltétel nélküli teljes magadásra.”
Sajtótájékoztatóján az újságirók megemliették, hogy a repülőtéren még vannak olyan dnyepropetrovszki ejtőernyősök, akik harcban állnak a lvovi zsoldosokkal, hiszen nem mind tudott kitörni.
“Amennyiben kérnek tőlünk segitséget a dnyepropetrovszkiak, mi segiteni fogunk nekik”-jelezte Valerij Bolotov.
Valerij Bolotov egyúttal elmondta, hogy a Szcsasztye faluba visszatért milicisták a borzalmak-borzalmaival találkoztak. A falut addig megszállva tartó zsidrákhorda legalább száz fegyvertelen helybéli civilt lemészárolt. Valamennyi orosz nemzetiségű.

cscsasz

A kijevi latorhorda tegnap Amvrozijevkát támadta. A faluban és környékén a népi milicia egységei tartózkodnak. Viszont a helyszin kiváló adottságokkal bir tüzérségi állások kiépitésére, hiszen viszonylag magas fekvésű, és a Szlavjanszk-Kramatorszk-Krasznyij Limany térség is kiválóan belőhető. A település birtoklásáért vivott harc tegnap előtt kezdődött, de még ma reggel is tartott. A népi milicia legalább hat embert elveszitett, és tucatnyian megsebesültek, de a falut ért tüzérségi tűz megölt nyoc civilt is. Az anyagi károk igen nagyok. A kijevi zsoldosok embervesztesége nem ismert. Két BTR, kettő páncélozott csapatszállitó biztosan elpusztult, és hátrahagytak egy-egy lángoló URAL és KAMAZ teherautót.
(B-R)
süti beállítások módosítása