Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Senkit nem érdekelt Brüsszel parlamentje - Érkeznek az első magyarázatok

2014. május 26. - Andre Lowoa

28%-os részvételi arány, 12 fideszes mandátum, 3 jobbikos képviselő. A többinek be kellett jutnia, ezért bejutott, de ennek vélhetően semmi köze a valós támogatottsághoz. Lemondott az MSZP elnöke, miután mindkét választáson eljátszotta a neki szánt balek szerepet.
Mesterházy Attila, az MSZP balekja mondott hasznos dolgokat. Amellett, hogy visszavonul, azt is bejelentette, hogy a tegnapi nap nem volt a demokrácia ünnepe. A következő napok vélhetően azzal telnek majd, hogy a liberális média szakértőkkel alátámasztva megmagyarázza, miért volt ennyire alacsony a részvételi arány, - azoknak, akik pontosan tudják, miért nem mentek el, vagyis a magyar választók 72%-ának. Lássuk az első magyarázatokat!
A HVG szerint a választóknak pontosan úgy jó, ahogy van. Se túl szoros függés az EU-tól, se túl nagy elkötelezettség. Mivel a választóknak pontosan úgy jó, ahogy van, ezért szavaztak ennyire kevesen, - és ezért nem mentek el még kevesebben. A csavaros logikai bukfenc után egy újabb következik, amikor kijelentik, hogy más országokban, ahol euró is van, 13-19% volt a részvételi arány. Ezek szerint az embereknek ott már annyira jó, hogy nem is akarnak többet szavazni. Majd meg is érkezik a következő magyarázat, miszerint két hónapos időtávon belül nem lehet a választókat kétszer is aktivizálni. Az emberek elmentek már szavazni egyszer, miért mennének el még egyszer? Legközelebb majd 4 év múlva, és ezzel meg is van magyarázva az alacsony részvételi arány. A HVG hirtelen felindulásból bedobott magyarázatán felül már azt fejtegette, hogy aki elment szavazni, az miért ment el. A kérdésnek ez a vonatkozása nem is túl érdekes, mert a választók 28%-a nem ad demokratikus legitimitást az Európai Parlamentnek, akkor sem, ha a törvények szerint nincs minimum részvételi arány. Ha egyedül Orbán Viktor megy el szavazni, és a Fidesz 100%-ot kap, az demokrácia? Pontosan olyan demokráciánk van, mint Kijevben, csak szebb a körítés.
Akárhogy is számolják, nem elég egy demokráciához
A szakértői felszólalások előtt a média azt mondja, mindenkinek úgy jó, ahogy van, emiatt nem akarnak az emberek szavazni. Odáig még nem jutottak el, hogy kijelentsék; az emberek azért nem mennek el szavazni, mert elfogadják Brüsszel abszolút fennhatóságát, - de ki fogják jelenteni. Meg fogják mondani, hogy az emberek azért nem szavaznak, mert nem is akarnak képviselőt küldeni az Európai Parlamentbe, nem akarnak beleszólni a nagy európai ország ügyeibe. Brüsszel dönt, és mindenkinek úgy jó, ahogy van!
Aki ezeket írta, az láthatóan a jól megfizetett adminisztráción kívül még nem nagyon találkozott választópolgárral. Az emberek azért nem mennek szavazni, mert nagyon jól tudják, teljesen mindegy, szavaznak-e vagy nem. Ha szavaznak is, egyeseknek előre meg van írva, hány százalékot kell kapniuk. Gyurcsány megmondta, hogy két mandátum kell a DK-nak, - megkapta. Attól még senki nem gondolja komolyan, hogy a DK támogatottsága 10%-ra nőtt. Az LMP mindig megkapja azt a bűvös 5%-ot, hogy még éppen átlépjék a küszöböt. Most is megkapták, hogy bent legyen az emberük az Európai Parlamentben, - mindez nem változtat rajta, hogy a küszöb átlépése már az országgyűlési választásokon se volt hihető. 25 év után eljutottunk oda, hogy az emberek nem hiszik el. Ez hatalmas előrelépés.
A történelem során "valamiért" a demokrácia soha nem élt meg évszázadokat. Az ókortól kezdve a jelenkorig a demokrácia mindig csak egy átmeneti időszak volt, ami ilyen vagy olyan úton diktatúrába hajlott. Az emberek most se hiszik el, hogy demokrácia van, - mert a gyakorlat azt mutatja, hogy nincs. Orbánnak alig több mint 2 millió szavazattal van kétharmada a törvényhozásban. Az Európai Parlamentbe küldött magyar képviselőket nem támogatják tömegek. A Fidesz küldötteit a választásra jogosultak 14,41%-a támogatja. A Jobbik küldöttségét 4,11% támogatja. Az MSZP-nek alig több mint 3%-a van, a DK pedig a választók 2,79%-ának támogatásával fogja építeni az Európai Egyesült Államokat.
Félreértés ne essék - nem azért nincs demokrácia, mert az emberek nem szavaznak. Azért nem szavaznak, mert mindenki látja, hogy nincs demokrácia. Akárkire is adnak le szavazatot, nem az fog történni, mint amire voksoltak. Akire a szavazatot leadják, az nem azt fogja csinálni, mint amit ígért. Mégis miért mennének el szavazni, ha látják, hogy ez így van? Valaki lassabban tanul, valaki gyorsabban, - de végül mindenki megtanulja, hogy szavazni fölösleges. Emellett mindig is lesz egy olyan kör, akinek nem fölösleges szavazni, mert közvetlen anyagi előnye származik belőle. Ezért is nincs minimum részvételi arány. Az ő néhány százalékuk valahogy mindig ki fog tenni egy demokráciányit.
Fenyvesi Áron

süti beállítások módosítása