Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Az európai ipar alapjait rendíthetik meg a szankciók

2014. május 26. - Andre Lowoa

Az Európai Bizottság hétfői jelentése szerint Európa nagy mértékben függ a Kínából és Oroszországból importált ritka nyersanyagoktól, melyek az európai gazdaság alapjainak fenntartásához szükségesek. A számítások szerint az Európai Unióban mintegy 30 millió munkahely függ közvetlenül a ritka földfémek hozzáférhetőségétől, melyet a tagállamok csak nagyon kis mértékben tudnak előállítani, beszerzésük túlnyomó részt a két keleti országból történik. A jelentés hozzáadja, hogy Kína megközelítőleg monopolhelyzetben van a ritka földfém készletek tekintetében.

Stratégiailag fontos, ritka nyersanyagok - nincs alternatíva

Az Európai Bizottság által megnevezett ritka természeti kincsek az antimon, berillium, kobalt, fluorit, gallium, germánium, indium, magnézium, természetes grafit, nióbium, platina, volfrám, valamint a könnyű és nehéz ritka földfémek. Ehhez a listához tavaly újabb nyersanyagfajtákat adtak; krómium, kokszolható szén és magnezit.

A fenti nyersanyagokból Kína biztosítja az európai gazdaság szükségleteinek 49%-át. Már csak emiatt is, nincs semmiféle gazdasági realitása annak, hogy az Európai Unió Washington politikai utasításait kövesse és Moszkva ellen komolyabb szankciókat léptessen életbe. A szankciók hatására Kína az orosz gazdaság felé fordul, és az európai gazdaság működésének alapjai a konfliktus súlyosbodása esetén beszerezhetetlenné válhatnak. Oroszország az EU palládium-igényének 46%-át biztosítja. A palládiumot jelenleg lehetetlen helyettesíteni, és az autóipar egyik alapja. Egy másik, alternatív palládium-forrás Dél-Afrika lenne, de ott 2012 óta általános a politikai instabilitás, ami jelentős biztonsági kockázatot jelentene az európai ipar alapjaira nézve, különösen az elektronikai eszközök, a gyógyszergyártás és a vegyészet terén.


http://www.hidfo.net/2014/05/26/az-europai-ipar-alapjait-rendithetik-meg-szankciok

süti beállítások módosítása