Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Vlagyimir Putyin: átmeneti lehet a megválasztott ukrán államfő

2014. május 24. - Andre Lowoa

Oroszország elnöke szerint átmeneti lehet a vasárnapi ukrán elnökválasztás győztese az államfői poszton. Vlagyimir Putyin ezt a világ legnagyobb hírügynökségeinek vezető szakembereivel kezdődött szentpétervári találkozón fejtette ki ma.

Az orosz államfő az AFP francia hírügynökség képviselőjének kérdésére hozzátette: Moszkva természetesen tiszteletben tartja az ukrán nép döntését és együtt fog működni azokkal az ukrán hatalmi szervekkel, amelyek az elnökválasztást követően létrejönnek Ukrajnában.
Mindezzel együtt is Oroszország elnöke tegnap megjegyezte: Ukrajna legitim, megválasztott elnökének továbbra is Viktor Janukovicsot tekinti.
Az orosz államfő kijelentése nem sokkal azt követően hangzott el, hogy Szergej Ivanov, az Kreml adminisztrációjának vezetője ugyancsak a szentpétervári fórumon kijelentette, Oroszország attól függően ismeri el a vasárnapi ukrán elnökválasztás eredményét, hogy az hol és hogyan, milyen eredménnyel zajlik majd le.
Vlagyimir Putyin a fórumon azt is leszögezte, hogy Ukrajnában polgárháború kezdődött, káosz van, és szerinte az ukrajnai elnökválasztás körülményei nem felelnek meg a nemzetközi normáknak.
Vlagyimir Putyin tegnap arra szólította fel a “latorközösséget”, hogy hagyjanak fel az Ukrajna belügyeibe való beavatkozással.
A felhívást Vlagyimir Putyin üzenete tartalmazza, amelyet Szergej Sojgu védelmi miniszter olvasott fel a moszkvai Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencia pénteki nyitó ülésén. A tanácskozástól a Kreml Ukrajna-politikája és a Krím félsziget elcsatolása miatt a NATO és az Európai Unió tagállamainak képviselői távol maradtak.
Az orosz elnök szerint a világnak a stabilitás és a biztonság érdekében fel kell hagynia “a geopolitikai játékok régies logikájával”, amely semmilyen eredményre nem vezet, továbbá a más országok belügyeibe való beavatkozással, amely színes forradalmakat provokál”.
A moszkvai tanácskozáson Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök arra figyelmeztetett, Oroszország reagálni fog arra, hogy a NATO megerősítette jelenlétét az orosz határok mentén az ukrán válság közepette. A hadseregtábornok azt is bejelentette, hogy a vezérkar rendelkezésére álló adatok bizonyítják: “magán katonai csoportosulások vesznek részt az ukrajnai eseményekben”. Hozzátette: ezek (az események)”olyan lendületet vettek, hogy nem lehet megjósolni kimenetelüket”.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség közlése szerint az eddigi értesülések alapján a Blackwater és a Greystone nevű fegyveres csoportok emberei részt vettek a kijevi vezetés által indított kelet-ukrajnai terrorellenes műveletekben. A Blackwater 2009-ig az Egyesült Államok kormányával kötött szerződés alapján “katonai és biztonsági őrzési szolgáltatásokat nyújtott” Irakban. A céget nem egyszer vádolták meg békés iraki lakosok megölésével.
Valerij Geraszimov a tanácskozáson az Európai Uniót hibáztatta, mert az szerinte választás elé állította Ukrajnát és “államiságot veszélyeztető hatalmas válságot” provokált ki az Oroszországgal szomszédos országban.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt hangoztatta a NATO és az EU képviselőinek tudatos távolmaradása mellett zajló moszkvai Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián, hogy a Nyugatnak le kell vonnia a megfelelő tanulságokat az ukrán válságból az Oroszországgal való kapcsolataira vonatkozóan. Szerinte a válság annak a nyugati “kísérletezésnek” a logikus eredménye, amely azon alapul, hogy kihasználja a Szovjetunió 25 évvel ezelőtti szétesését.
“Ahelyett, hogy megragadták volna a történelmi esélyt egy osztatlan Európa megteremtésére, nyugati partnereink a szokásos logikát követték, amely szerint a Keletnek ellenőrzésük alatt álló geopolitikai térségnek kell lennie” – mondta Lavrov.
(B-R )

süti beállítások módosítása