Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Kijev a halálba küldte a fiatalokat - lemészárolták a Donbasz zászlóalj felét

2014. május 23. - Andre Lowoa

Mostanra több mint fele meghalt vagy súlyos sérülést szenvedett annak a különítménynek, amit a kijevi rezsim támogatói főként a Jobb Szektor tagjaira alapozva hoztak létre, hogy harcoljanak a Donyecki Népi Köztársaság függetlenedése ellen. A Donbasz zászlóalj parancsnoka, Simon Semencsenko elmondása alapján egy üzemanyagtöltő állomást akartak elfoglalni, aminek megközelítése lehetetlennek bizonyult a környéken működő mesterlövészek miatt. A zászlóalj parancsnoka szerint a stratégiai létesítmény megközelítése során csoportjának minden tagja megsebesült.

Hídfő.net | Donbasz-1 zászlóalj

A túlélőkkel visszavonultak és Semencsenko páncélozott harcjárműveket kért a további műveletekhez. A közeli Karlivka faluban is összecsapások bontakoztak ki, ahol a Donbasz különítmény további 9 emberét vesztette el. A faluban RPG és mesterlövészek várták őket. Mint kiderült, az ukrán hadsereg figyelmen kívül hagyta a megkereséseiket. Nem küldtek erősítést, és Semencsenko szerint nem adtak visszajelzést semmilyen olyan kérésre, amiben erősítést kértek.

Korábban a Donbasz különítményeket főként a Jobb Szektor embereiből állították össze, hivatalosan abból a célból, hogy letörjék a dél-keleti megyékben kezdődő felkeléseket. Akkor feltételezhető volt, hogy az illegitim kijevi kormány szándékosan küldi halálba az ukrán fiatalokat, hogy nyílt konfrontáció nélkül leszámolhasson a hatalmát veszélyeztető belső ellenzékkel.

Mostanra ezek a feltételezések beigazolódni látszanak. Kijev gyakorlatilag vágóhídra küldte a 17-18 éves fiatalokat, akik a szélsőjobboldali szervezet katonai szárnyában működtek. Bármiféle komolyabb kiképzés nélkül, szándékosan küldték őket a legveszélyesebb ellenállási gócpontokra, hogy így felszámolják a Jobb Szektor fegyveres erőinek egy részét.

A Jobb Szektor azon felül, hogy oroszellenes, a kijevi puccsot követően azt is bejelentette, hogy nem fogadja el az új kormányt, mert annak tagjai szinte kivétel nélkül zsidók. Az oroszellenességénél fogva felhasznált szervezet fiataljait most a halálba küldte a kijevi junta, mert a szervezet tagjai nem tették le a fegyvert és így veszélyt jelentettek az illegitim atlantista kormányra, aminek nem lett volna elég fegyveres ereje a Jobb Szektorral való leszámolásra.

Az ellenállás fő gócpontjai Kramatorszk, Mariupol, Donyeck és Luganszk, ezekre a területekre küldte a többnyire katonai alapkiképzésben nem részesült fiatalokat a kijevi junta.


http://www.hidfo.net/2014/05/23/kijev-halalba-kuldte-fiatalokat-lemeszaroltak-donbasz-zaszloalj-felet


Rádöbbent a Jobb Szektor vezetője, hogy mészárszékre küldték az embereit


Megkezdte a kijevi junta a felkelők kezén lévő Szlavjanszk központjának ostromát, - a nyugati fegyveresek a tőlük megszokott barbarizmussal jártak el, a támadás első óráiban három bevásárlóközpont és tucatnyi lakóház semmisült meg. A hírek nagyszámú civil áldozatról számolnak be. Eközben a Donbasz különítmény büntetőosztaga körbevette Karpovka területét (a Donyeck régióban).

A Donbasz különítmény tagjai Karpovka mellett

A hadművelet annyira sikeres volt, hogy a népi milíciák fogságba ejtették Simon Semencsenkot, a Donbasz különítmény vezetőjét. A zászlóalj mostanra szinte teljesen megsemmisült, de Kijevnek épp ez volt a célja.

Szlavjanszk kormányzója cserét ajánlott; a LifeNews újságíróinak szabadon engedéséért cserébe elengedik az ukrán foglyokat. Vjacseszlav Ponomarev, a helyi népi milícia vezetője nem említette, összesen hány katona esett fogságba, de tudni lehet, hogy Szlavjanszkban rengeteg ukrán katonát fogtak el.

Dmitrij Jaros, a Jobb Szektor vezetője mostanra ismerte fel, hogy szándékosan a halálba küldték az embereit. Jaros elismerte, hogy a Jobb Szektor tagjainak nagy része dél-kelet Ukrajnában harcol, és Kijevet a Jobb Szektor elárulásával vádolja. Lehetséges, hogy az ukrán káosz új fordulatot vesz, és a Jobb Szektor a kijevi atlantista kormány ellen fordul?


http://www.hidfo.net/2014/05/23/radobbent-jobb-szektor-vezetoje-hogy-meszarszekre-kuldtek-az-embereit







Lelőttek két Mi-24-es helikoptert a népi milíciák


Helyi hírforrások szerint Donyeckben a népi milíciák lelőtték a kijevi junta Dnyeper különítményének két Mi-24-es helikopterét. Az esetről a milíciák videofelvételt közöltek, amit egy orosz alternatív médiában tettek közzé.

A Youtube fájlmegosztó alig néhány óra alatt eltávolította a felvételt. A nyugati média különösen nagy hangsúlyt fektet a dél-kelet-ukrajnai események kapcsán az információs blokád fenntartására, rendszeresen, alig néhány óra után törlik azokat a felvételeket, melyek a népi ellenállás sikereit mutatnák be.

Május 1-jén a Szlavjanszk elleni offenzíva kezdetekor az ukrán hadsereg 20 helikoptere szállította az ellenőrzőpontok elfoglalására küldött különleges alakulatokat. Ezekből a gépekből az offenzíva kezdetekor 4-et lelőttek a népi milícia tagjai. Később hírek jöttek egy ötödik gép kilövéséről is, utóbbit azonban nem erősítették meg. Így is 20%-os veszteséget szenvedtek el a támadás első órájában. Ennek köszönhetően a Szlavjanszk elleni átfogó műveleteket elhalasztották, a milíciák sikeresen verték vissza az ukrán erőket.

A kijevi junta a dél-keleti műveletek során tucatszámra veszti a harceszközöket. A helikopterek lelövését követően az ukrán fegyveres erők forgalomból kivont, még a korábbi ENSZ misszió festését viselő gépeket is hadrendbe állítottak.

Hídfő.net | ENSZ Mi-24

Ezeket a gépeket szintén lelőtték, így derült fény az ENSZ jelzéseit viselő Mi-24-esek bevetésére. Ezek után az a hír, hogy a NATO az ukrán erők lekötöttségére hivatkozva mondta le a hadgyakorlatot, annak beismerését jelenti, hogy a dél-keleti harcok során az ukrán hadsereg mérhetetlen veszteségeket szenved. A népi milícia sikeresen ellenáll az idegen megszálló erőknek.


http://www.hidfo.net/2014/05/23/lelottek-ket-mi-24-es-helikoptert-nepi-miliciak



Hídfő.net | Donyecki Népi Köztársaság

süti beállítások módosítása