Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Káosz a fölművelésben - tesznek a Fideszre

2014. május 21. - Andre Lowoa

"Kutyát sem érdekli Orbánék legújabb, földművelést végletekig agyonbonyolító intézkedése. A termőföldek eladását és bérlését szabályozó rendelkezések nem átláthatóak, sőt, nem is érthetőek, azt mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja" - állapítják meg a földművelő szervezetek képviselői. A termelők éppen ezért kutyába sem veszik a kormány intézkedéseit.

A jelenleg hatályba lépett szabályozás szerint csak azok vehetnek, illetve bérelhetnek földet, akik regisztrálnak mint földművelők, vagy mezőgazdasági termelőszervezet. A VM (Vidékfejlesztési Minisztérium) nyilatkozata alapján legalább 300 000 regisztrációnak kellett volna történnie, ezzel szemben összesen 5620 regisztráció történt. Magyarul; a hazai földművelők eltűntek a hazai földpiacról. Ez a számú regisztráció komoly figyelmeztetést jelent a kormány számára. "Eddig és ne tovább". A hazai termelők besokalltak a kormány mindent agyon bonyolító, átláthatatlan és követhetetlen, folyamatos változtatásaival. Azzal, hogy az 5620 regisztrációból mindössze 31 cég regisztrált, azt jelenti, hogy a magyarországi mezőgazdasági cégek semmiféle fejlesztést nem kívánnak végezni - mindez pedig egy katasztrófa előszele lehet.

lyen felhők kezdenek gyülekezni a mezőgazdaság felett?

Látva a Fidesz tagjainak kétségbeesett földfelvásárlási lázát, ezzel kapcsolatosan felmerül az a teljesen jogos vád, - hogy a kormány rendre úgy változtatja a törvényeket, hogy a saját berkeibe tartózok járjanak jól. Ők ismerik a változtatásokat, illetve, hogyan lehet azokat kihasználni, - míg a nem beavatottak, mire utána járnak a dolgoknak, addigra újra és újra megváltoztatják (lassan a parlamenti kétharmadhoz elég lesz egy harminc százalékos szavazati arány is).

Ami szomorú a fentiekben, az az, hogy ezzel gyakorlatilag senki nem vehet ma földet Magyarországon (azt az 5600 regisztráltat kivéve) így a termőföldpiac gyakorlatilag összeomlott, mivel a számbavehető személyek saját magukat zárják ki a vételi és bérleti lehetőségek alól, - így hiába is lenne eladó föld, nincs kinek. Ezzel két dolog érhető el. Az egyik, hogy az a kormányközeli 5600 személy semminek nevezhető áron fog területekhez jutni, tovább építgetve az újkori Fidesz judeofeudalista rendszerét. A másik pedig az, hogy ahol kihalás, betegség, cégmegszűnés, vagy bármi oknál fogva megműveletlen földterület van, az megműveletlen is marad, mivel senki nem veheti meg vagy bérelheti ki.

Eddig a föld vásárlása és bérlése alanyi jogon járt minden magyar állampolgárnak. Most már csak azoknak jár, akik a Fidesz szabályozási rendszerében valahogy el tudnak vergődni, és annak bonyolult rendszerén át tudják verekedni magukat. Láthatóan egyre kevesebben vannak, és ami még súlyosabb; egyre kevésbé érdekli az embereket.

Kemény Gábor

süti beállítások módosítása