Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Műholdas képek - haderő-összpontosítás zajlik Szlavjanszk környékén

2014. április 27. - Andre Lowoa

A Ria Novosztyi hozzájutott azokhoz a műholdas képekhez, melyeken látható, hogy az ukrán hadsereg egyre nagyobb számú haditechnikát vonultat fel az orosz határon, valamint Szlavjanszk környékén, ahol Kijev elrettentő erővel akar fellépni az oroszpárti tüntetők ellen.

Oroszország Védelmi Minisztériuma szerint Szlavjanszk környékén az ukrán hadsereg több mint 15 ezer fegyverese van jelen, emellett a közelben áll bevetésre készen 160 tank és 230 egyéb páncélozott harcjármű. Emellett mintegy 150 főre tehető rakétaerő is jelen van a térségben. A Donyeck régió északi részén folytatott haderő-összpontosítás felér egy Oroszország elleni háborús provokációval, mert a szlavjanszki önvédelmi alakulatok közül is csak keveseknek van fegyvere, az önszerveződést nagyrészt közelharci eszközökkel felfegyverzett civilek alkotják.

Alig két napja megszakadt a kapcsolat a régióba küldött EBESZ misszióval. Most a nyugati országok Oroszországot vádolják az EBESZ "katonai szakértőinek" fogva tartásával. Az eltűnt EBESZ misszió szervezésében Magyarország is részt vett, - hazánk ismét a nyugati kapcsolatoknak köszönhetően került egy háborús helyzet kellős közepébe. A NATO-tagságunk mindeddig semmi egyéb eredményt nem tudott felmutatni, minthogy Magyarország is közvetlenül érintett lett a nyugati országok háborús bűntetteiben.


http://www.hidfo.net/2014/04/27/muholdas-kepek-hadero-osszpontositas-zajlik-szvaljanszk-kornyeken



Elszakadáspárti tüntetők elfoglalták a TV adót Donyeckben


Az elszakadáspárti tüntetők Donyeck Ukrajnától való elszakadásának folyamatában a következő fázisba léptek. A tüntetők elfoglalták a helyi TV adót, ezután megkezdték a rendszerek átállítását az orosz TV csatornák sugárzására, és minden ukrán adót lekapcsoltak. Emellett az elszakadáspárti tüntetők követelik a donyecki Népköztársaság TV csatornájának elindítását. A tüntetők ma, kora délután hatoltak be a TV székház területére, kifejezve elégedetlenségüket a műsorszolgáltatás minősége iránt. Emlékeztetőül: az illegitim ukrán vezetés hatalomra kerülése után azonnal betiltatta az orosz adókat az országban, mivel szerintük azok folyamatosan veszélyt jelentettek ukrajna területi épségére.

Hídfő.net | Elszakadáspárti tüntetők a donyecki TV székház bejáratánálElszakadáspárti tüntetők a donyecki TV székház bejáratánál.

Kapcsolódó hír, hogy a Donyecki Népköztársaság megkezdte a szavazóívek nyomtatását. Összesen 3.2 millió ívet kell kinyomtatni, mivel ennyi szavazásra jogosult ember él Donyeck régióban. Boris Litvinov, a Donyecki Népköztársaság szóvívője szerint hozzávetőlegesen a regionális választási bizottságok 90%-a már beregisztrált a központi választási hivatalnál. Kifejtette, hogy elképzelhető, hogy bizonyos településeken a még ukrán vezetés irányába hű hatósági ellenállásba fog ütközni a referendum megtartása, de meglátása szerint tudják majd kezelni a helyzetet.

A népszavazásra május 6.-án kerül sor előreláthatólag.


http://www.hidfo.net/2014/04/27/elszakadasparti-tuntetok-elfoglaltak-tv-adot-donyeckben



A felkelők oldalára állt Kelet-Ukrajna legnagyobb fegyvergyára


Alig két héttel ezelőtt az ukrán Nemzeti Gárda megrohamozta Kelet-Ukrajnában a Kramatorszk melletti repteret, - az akció során tűzharc bontakozott ki a helyi népi milíciával, több oroszpárti aktivista megsérült. A Nemzeti Gárda alakulatai biztosították a kifutót, és bár a létesítményt a népi milíciák és átállt ukrán alakulatok gyűrűje vette körül, tartani tudták. Az ukrán Nemzeti Gárda jelenleg a Jobboldali Szektor oroszellenes aktivistáiból és amerikai magán katonai vállalatok zsoldosaiból áll.

Több repülőtér mellett miért a kramatorszki repülőtér volt a legfontosabb, amit a kijevi junta fizetett nyugati fegyveresekkel biztosítani akart? Kramatorszkban található Ukrajna legnagyobb fegyvergyártó cégének, az NKMZ-nek a központja. Kijev ezt akarta biztosítani, hogy hadseregének meglegyen a műszaki utánpótlása.

A cég vezetése azonban egész másként döntött; a gyár működését április 28-ával felfüggesztették. A gyár továbbiakban a függetlenedést képviselő új vezetés fennhatósága alá került és megkezdték a már eddig elkészült új, és a felújított harcjárművek átadását a helyi milíciának. Elsőként 4 darab páncélozott csapatszállító járművet adtak át, majd jönnek a felújított nehéz harckocsik. A gyár a rendelkezésére álló eszközökkel segíti a város felkészülését egy esetleges ostromra, a Kijev által "antiterrorista műveletnek" elnevezett hadjárat ellen. Az NKMZ teljes vezetése a helyén maradt a váltás után, a gyár teljes kapacitásával a milícia számára kezd gyártani.


http://www.hidfo.net/2014/04/28/felkelok-oldalara-allt-kelet-ukrajna-legnagyobb-fegyvergyara



Logikus döntés volt az NKMZ átállása?


Két nappal ezelőtt jelentette be Ukrajna legnagyobb fegyvergyára, a kramatorszki NKMZ, hogy nem ismeri el a jelenlegi kijevi vezetést, és átáll a függetlenedést szorgalmazó helyi orosz vezetés oldalára. Ezzel az ukrán hadsereg hazai műszaki utánpótlás nélkül maradt. A döntés mögött azonban komolyabb okok vannak, mint csak és önmagában a belpolitikai helyzet.

Az NKMZ gyár vezetése előtt megszámlálhatatlan példa van arra, hogy ahová a nyugat betette a lábát, mi lett az ottani cégek, gyárak, és főleg a fegyvergyárak sorsa (magyar vonatkozásban ott a FÉG esete). Az NKMZ sorsa sem lett volna egyéb, mint a műszaki fejlesztéseinek ellopása, széthordása, majd a gyár felszámolása. Másrészről a gyár 60%-ban orosz megrendelésre gyárt. Putyin elnök 25-én nyilatkozta, hogy leállítja az ukrán gyárak megrendeléseit, így az NKMZ sem szállíthat tovább Oroszországba.

Putyin nyilatkozata után, a gyár a következő forgatókönyv szerint szűnt volna meg; az orosz megrendeléseket lemondják, a gyár nagy része leáll, az embereket elbocsátják. Ezzel megvan a jogalap arra, hogy a gyárat veszteségessé minősítse a kijevi junta és azt bezárassák, valamennyi műszaki eredményét átadják az USA kémeinek. Az orosz lakta terület legnagyobb gyára több ezer munkahellyel megszűnt volna létezni.

Az NKMZ által fejlesztett új BMP, melyet az ukrán hadseregnek nem volt pénze megrendelni. Most a milícia számára adják át és kezdik gyártani.

Ezért a gyár vezetése 26-án kiadta a nyilatkozatot, miszerint nem ismeri el a kijevi vezetést, átáll a felkelők oldalára, és megkezdi a helyi milícia felszerelését. Meg kellett lépniük, ha azt akarják, hogy ez a nagy múltú gyár fennmaradjon. Ez az egyetlen lehetőség rá. Ugyan most átmenetileg nehéz lesz, míg a népszavazás megtörténik, és hivatalosan is kinyilvánítják a már kikiáltott függetlenséget, de ebben a nehéz helyzetben Moszkva meg fogja találni a módját, hogy kisegítse a vidéket és a gyárat. Ha Moszkva lemond azokról az eszközökről, melyeket a gyár már legyártott, de még nem szállított le, valamint fokozott ütemben befejezik a már félkész eszközöket, akkor a helyi milícia rövid időn belül nagyon komoly katonai erővel fog rendelkezni.

Így már érthető a Donbasszi Milícia üzenete a kijevi juntának, miszerint nagyon komoly választ fognak adni Kijev bármilyen katonai fellépésére, és ha kell, meg is támadják az ukrán hadsereget.


http://www.hidfo.net/2014/04/29/logikus-dontes-volt-az-nkmz-atallasaa


A britt MI5 titkosszolgálat oroszul beszélő "munkatársakat" keres - meglettek az eltűnt EBESZ tagok


Úgy néz ki, hogy a titkosszolgálatok manapság már a látszatra se adnak. Az MI5 álláshirdetésében "orosz hírszerzési elemző"-t keres, nem is túl diplomatikusan. A jelentkező feladata lenne orosz nyelvű telefonbeszélgetések és email-ek fordítása és elemzése, ezzel is támogatva a nyomozók munkáját. A jelentkezőknek természetesen képesnek kell lenniük "világos és érthető elemzések készítésére különféle eljárásokkal", hogy ezzel is "segítsenek az ország biztonságának a szavatolásában".

Hídfő.net | MI5 főbejárata, LondonAz MI5 főbejárata, London.

A jelentkezőknek továbbá együtt kell majd működnie az MI6-al, illetve ismertebb nevén a SIS (Secret Intelligence Service) munkatársaival is. A sikeres felvételizőknek az MI5 évi 30.000 GBP fizetést kínál, ez hozzávetőlegesen 940.000 HUF havi fizetést jelent. Az MI5 indoklása szerint a munkatársak létszámának bővítésére a Szovjetúnió volt tagállama, Ukrajna miatt van szükség. Érthető, térjünk vissza a hidegháborús retorikához.

A munkatársakra bizony szükség is lesz, mert az eltűnt EBESZ megfigyelők előkerültek, a Donyecki Népi Milícia fogságában vannak, mert kiderült, hogy a "megfigyelési" indokkal kémgyanús tevékenységet végeztek, tovább az EBESZ megfigyelők közül nyolcról kiderült, hogy volt titkosszolgálati tisztek.

Hídfő.net | EBESZ kémek papírjai, Ukrajna, DonyeckMagukat EBESZ megfigyelőknek kiadott kémek papírjai, Ukrajna, Donyeck.


http://www.hidfo.net/2014/04/27/britt-mi5-titkosszolgalat-oroszul-beszelo-munkatarsakat-keres-meglettek-az-eltunt-ebesz

süti beállítások módosítása