Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Az ember, akinek a hazugsága elpusztított 100.000 életet

2014. április 24. - Andre Lowoa

A brit televízió interjút sugárzott azzal az emberrel, akinek a tömegpusztító fegyverekről szóló hazugsága segített "bebizonyítani" Irak lerohanásának szükségességét. A kilenc éves háború, ami többek ennek a hazugságnak köszönhető, több, mint 100.000 életet követelt és font százmilliókba került.
 

Rafid Ahmed Alwan al-Janabi


A "Curveball" álnéven ismert iraki menekült, aki kitalálta az iraki tömegpusztító fegyverekről szóló információt, mosolyogva kijelenti, hogy ő mindent átgondolt elejétől a végéig. Ez egy, a történelem menetét befolyásoló átverés volt, Rafid Ahmed Alwan al-Janabi (Curveball valódi neve) hazugságát arra használták fel, hogy igazolják az iraki háború jogosságát.

"Az volt a fő célom, hogy eltávolítsam Irak önkényurát, mert minél tovább maradt volna hatalmon ez a diktátor, az iraki nép annál többet szenvedett volna rendszerének sanyargatásától." - mondta magát védve.

A vegyészmérnök 1999-ben kért politikai menedékjogot Németországban. Azt állította, hogy Irakban ő felelt a mobil biológiai laboratóriumok gyártásáért. Az USA államtitkára, Colin Powell elhíresült, az ENSZ Biztonsági Tanácsában tartott, a háború szükségességét taglaló "bizonyító eljárásában" a disszidens koholmányait úgy adta elő, mint "megbízható felderítési adatokon alapuló tényeket és következtetéseket." (Powell évekkel később beismerve tévedését, könyvében "katasztrófának" nevezte azt a beszédét...a ford.)

Egyébként Janabi úr a kétrészes "Modern Spies" (Modern kémek) filmben elmondja, hogy állítása nem volt igaz. A feltett kérdésre: "Ez azt jelenti, hogy az Irak elleni háborúra egy hazugság miatt került sor, s ezt a hazugságot Ön találta ki?" - egy egyszavas, nyugodt választ adott: "Igen".

Az amerikai hivatalnokok "kiszínezték" azokat a rajzokat, amiket Janabi úr készített a mobil biológiai fegyvergyártó laboratóriumokról. Lawrence Wilkerson ezredes, Powel irodavezetője elismerte, hogy erre azért volt szükség, hogy "prezentációképesebb" legyen. "Bevontam a képjavító munkába a Fehér Ház csapatát is", jelentette ki, majd hozzátette, hogy "a felderítés meghajolt a politika követelése előtt".

Colin PowellWilkerson úr volt főnökéről megjegyzi: "Biztos vagyok abban, hogy Powell államtitkár jelenleg képtelen harag nélkül gondolni "Curveballra", aki így kihasználta őt hamis adataival". (Végül megtalálták ezeket a "mobil biológiai fegyvergyárakat". Az USA nagy bánatára azonban kiderült, hogy egy mezőgazdasági program keretében idekerült német gyártmányú talajvizsgáló laboratóriumokról van szó.

Kb 4 éves működés után feloszlatták a CIA nagy létszámú kutatócsoportját, aminek feladata az iraki tömegpusztító fegyverek felkutatása volt. Annyi "világbékét fenyegető" (az iraki háború megindításának egyik szlogenje) anyagot sem találtak, amennyitől egy szúnyog jobb létre szenderülhetett volna...a ford.)

Ezzel a filmmel kapcsolatos még egy szenzáció; közli annak valódi okát, hogy 2010-ben az FBI miért sietett letartóztatni Anna Chapman orosz kémnőt. Az iroda főnöksége attól tartott, hogy a szemrevaló kémnő el akarja csábítani az USA elnöke, Barack Obama legbelső körének egyik tagját. Frank Figliuzzi, az FBI kémelhárításának főnöke szerint Chapman egyre közelebb és közelebb "férkőzött" a fontos beosztást betöltő személyhez...és végül annyira közel, hogy komolyan kellett vennünk a dolgot".

Tehát a 10 főből álló orosz kémszervezet - ennek volt tagja Chapman - letartóztatásának és végül kiutasításának fő oka szimpla óvatosság volt, féltek attól, hogy Chapman "szoros kapcsolatba" lép egy magas rangú hivatalnokkal. "Nagyon nyugtalanok voltunk, -nyilatkozta a kémelhárító. - Elég közel kerültek a kabinet fontos tagjához, és mi nem engedhettük, hogy ez tovább folytatódjon". Az üggyel kapcsolatban Figliuzzi nem volt hajlandó elárulni, hogy ki is az a bizonyos magas beosztású egyén, aki a kémek célpontja volt.(Szokásos FBI eljárás: pl. többszáz terrorveszély-figyelmeztetés, s közben 9/11 óta nem történt terrorcselekmény az USA-ban. Ezek az "ügyek" akkortájt szoktak nagyobb számban "kipattanni", amikor az FBI éves költségvetéséről dönt a Kongresszus...a ford.)

Anna ChapmanA filmben szerepel néhány brit felderítő is. Britania történetében ez az első eset, hogy tényleges szolgálatban levő felderítők interjút adnak a tévének. A brit kémek alakjai -ellentétben az amerikaiakkal- csak sötét körvonalak, helyettük színészek beszélnek. A BBC ismert riportere, Peter Taylor egy évig dolgozott a filmen. Ő úgy írja le őket, mint "hétköznapi emberek, akik elkötelezettek munkájuk iránt", és abszolut nem hasonlítanak a filmipar által megjelenített kémekhez. "Meglepett, hogy mennyire átvették a polgári élet bürokráciáját. Mindenhez engedély kell...néha 3 példányban",- tette hozzá Taylor úr.

Egy potenciális ügynöknek el kell feledkeznie a Hollywood ihlette képzelődésekről, véli a CIA személyzeti utánpótlási ügyekkel foglalkozó munkatársa, Sonya Holt. "Általában azt gondolják, hogy minden úgy van, mint a filmekben - nálunk mindenki fegyvert hord és menet közben ugrál ki az autóból... Igen, mi felderítési adatokat gyűjtünk, de kevesen száguldoznak gépkocsikon. Jelentéseket kell írni, megbeszélésekre járni - ez a munka nem mindig hasonlít a filmvásznon megjelenítettekre".


The Independent - Kontrollblog

süti beállítások módosítása