Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Szombaton, Kassán koronázták meg Róbert Botoš kassai magánvállalkozót.

2014. április 13. - Andre Lowoa

A romák királyát még február végén választották meg. A koronát az előző romakirály, Jendo Szencről helyzete az új király fejére. Szlovákiai viszonylatban ez az első ilyen nagyszabású akció. A koronázás helyszínéül szolgáló Művészetek Házában egy nagy roma zászlót feszítettek ki. A jeles eseményre sok külföldi és hazai vendég is hivatalos volt.

A koronázást követően a királyt piros, aranyláncú palástba öltöztették, aki ezek után romául elmondta királyi fogadalmát. Mint új király, nyomban kinevezte Ravasz József romológust első miniszterévé, valamint további tisztségviselőket is. Az új királynak személyesen gratulált Peter Pollák, romaügyi kormánybiztos is. A ceremónia után átvonultak a kassai dómba, ahol szentmisén kérték az áldást az új királyra. A program záróakkordjaként kultúrműsor és ünnepélyes vacsora várt a vendégekre.

I. Róbert a romaság egyesítését tűzte ki fő céljául, de fontosnak tartja azt is, hogy visszatérjen a megfelelő értékrend is közéjük, illetve együttműködjön azokkal, akik a roma lakosságot segítik.
Új Szó

süti beállítások módosítása