Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Honnan lesz nyugdíjad? Megdöbbentő válasz érkezett!

2014. február 22. - Andre Lowoa

A jövő nyugdíjasainak aktív korukban maguknak kell félretenniük öreg napjaikra, mert az állami nyugdíjból nem fognak tudni megélni – derül ki a Világbank tanulmányából. Nem is keveset, a fizetésünk 10-15 százalékát kéne félretenni ahhoz, hogy utolsó nettó fizetésünk 80-90 százalékának megfelelő nyugdíjhoz jussunk.

Lesz nyugdíjad, ha gyűjtesz rá pénzt!

Az adott demográfiai helyzetben a végső megoldás az lehet, ha az állami alappillért egyéni megtakarítások egészítik ki – jelentette ki Ana Revenga a Világbank elnöke a pénzintézet nyugdíjrendszerről szóló jelentését ismertetve.  Anita Schwarz, a Világbank európai és közép-ázsiai részlegének vezető közgazdásza, a nyugdíjrendszerekről készült jelentés egyik szerzője úgy vélte, ha magán megtakarítások egészítik ki az állami nyugdíjat, akkor az államnak várhatóan kisebb, enyhébb kiigazítást kell végrehajtani a rendszerben. Enélkül nagyobb mértékben csökkenteni kell majd a juttatásokat, vagy jobban kitolni a munkavállalók nyugdíjba vonulásának időpontját.

A Világbank tanulmányának megállapításait a magyar demográfiai adatok is alátámasztják. 1980-ban még 4 aktív dolgozónak kellett 2 embert eltartania, jelenleg viszont már 4 dolgozó, jövedelemmel rendelkező emberre 3 eltartott jut. Megdöbbentő, de 2050-re 4 aktív embernek 6 nyugdíjast vagy kiskorút kell eltartania. Emiatt változtatás nélkül drasztikusan csökkenhet a nyugdíjak összege is. Jelenleg a nyugdíj az utolsó nettó bér 80-90 százaléka. Ez 2050-re 50 százalékra eshet vissza a kedvezőtlen demográfiai folyamatok miatt. Ahhoz, hogy maradjon a jelenlegi arány, a becslések szerint a munkába állástól a havi bér 10-15 százalékát kéne félretenni idősebb korunkra.

Csakhogy nyugdíjas éveikre félretenni kevesen tudnak Magyarországon, ráadásul arányuk egyre jobban csökken. A Generali Biztosító felmérése szerint 2011-ben még a megkérdezettek 40 százaléka tudott félretenni, addig 2013-ra ez a szám 18 százalékra esett vissza. Azok sincsenek azonban kedvező helyzetben, akik valamennyit félre tudnak tenni, mert a szükséges 10-15 százalék helyett csupán jövedelmük 4 százalékát takarítják meg. Átlagosan havi 5-6 ezer marad ilyen célra.
(bankmonitor)

süti beállítások módosítása