Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

A Microsoft, a NSA és a Kínaiak is belelátnak számítógépeinkbe

2014. február 16. - Andre Lowoa

A Német Információ Biztonsági Szervezet-től (BIS) kiszivárgott , és a Die Zeit német hetilaphoz jutott az a hír, miszerint a Microsoft operációs rendszerű Windows8, az érintő képernyős szuper csoda szuper veszélyes. Egy kis kapun keresztül megengedi ugyanis a Microsoftnak, hogy számítógépünkbe beléphessen, és információkat szívjon le, mely információk a gyanúk szerint a NSA-hoz, sőt midnen valószínűséggel a kínaiakhoz is eljuthatnak.

Ez a kiskapu az úgynevezett “Trusted Computing” segítségével valósult meg, amit a Trusted Computing Csoport fejlesztett ki és működtet. A Trusted Computing Group egy évtizede alakult az amerikai számítógép mágnások részvételével (Cisco, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Microsoft, Wave Systems és AMD). A technológia alapja egy chip, a Trusted Platform Module (TPM) és egy ehhez tervezett operációs rendszer, mint a Windows 8.

A cél a digitális jogok menedzselése és a computer biztonság. Ennek érdekében a rendszer dönti el, hogy melyik software legális, installálásra elfogadható és melyik software illegális, vírus gyanús, pusztításra érdemes. Az egész folyamatot a Windows felügyeli, azaz távolsági hozzáféréssel a Microsoft.

Eleinte a használó ki-bekapcsolhatta a chipet. A legújabb chip azonban, a TPM 2.0 a komputer első bekapcsolásával örökre bekapcsolódik, és nem engedi meg a használónak, hogy ő maga felülírhassa a chip döntéstét, és olyasmit installáljon, amit a modul “veszélyes”-nek ítél. Az pedig a használó számára teljesen láthatatlan, hogy a Microsoft mit csinál a használó computerben található adataival és információival.

Egy ilyen helyzetből rendkívül könnyű elérni, hogy a chip gyártói a megfelelő kulcsokat átadják a NSA-nak és akárkinek, aki megfizeti azt. Például a kinaiaknak. A Microsoft természetesen ilyet sosem tenne. Sőt a Microsoft, mint az investmentwatchblog írja, tudatja az amerikai kormánnyal, ha valahol információs biztonsági hiányosságot talál, még mielőtt a hibát sikerült volna orvosolni. Így a kormánynak van ideje a hiba előnyeit kiélvezni.

Információink védelme érdekében egy megoldás lehet a Windowsról Linux-ra való átállás az inwestmentwatchblog írója szerint. Hozzáteszi, hogy München önkormányzata ezt már 10 éve megtette. Én laikusként megkérdezem: akkor az Apple is biztonságos?

Natura Hírek

süti beállítások módosítása