Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Nyugdijasok rezsifórum rohama

2014. február 01. - Andre Lowoa

A sajtó szerencsére számos “rezsifórumról” számol be, ahol a Fidesz a szendvicsek mellett nagyon kínos érvekkel próbálja tüzelni hallgatóságát.

A szegedi fórumról számolunk most be. Az írás jól visszaadja a rezsifórumok hangulatát ezért lentebb közöljük is, de egy részt kiemelnénk.

“Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok trükköznek!”

Valóban a bankok trükközése miatt olcsóbb külföldön a bankolás? Nem lehet, hogy a kormány bankadója, tranzakciós adója, kamatadója és a kamat EHO-kötelessége miatt?

bankado_hatasa_tranzakcios_ado_banki_koltsegek_novekedese_magasabb_maginflacio_dragabb_bankolas_szamok_matolcsy_varga_csomag_hatasai_nem_megszoritas.png

A banki költségek növekedését főként a kormány bankadója és tranzakciós adója okozza

Az ábra világosan mutatja, hogy Szájer József nem annyira a banki trükközéseket kerüli ki, hanem a kormány “nem-ortodox” gazdaságpolitikájának támaszát, a bankadót.

Varga Mihály júniusi “nem-megszorító” csomagja például a következőkkel növelte a bankolás terheit:

“duplájára nő a készpénzfelvételi illeték és eltörlik a 6 ezer forintos maximumot
0,2%-ról 0,3%-ra nő a nem készpénzfelvételhez kötött tranzakciók adója
EHO kiegészítés kerül a kamatadó mellé a kamatjövedelmekre”

Szájer reakciója érthető: az Orbánék miatt megnövelt banki költségek miatt nem akarja itthon tartani a pénzét. Csak kissé félrevezető, hogy ezt teljesen a bankok nyakába akarja varrni.

Banki_koltsegek_novekedese_2013_bank_bankado_tranzakcios_ado.png
És akkor most következzen egy olvasmányos, kemény beszámoló a múlt szombati szegedi rezsifórumról :

“Gondoltuk, ilyet nem mindennap lát az ember, bár most egyre sűrűbb lesz. A megyeházán volt a buli, előtte negyed órával egyszer csak megkezdődött az intenzív befelé rajzás. Nagyjából mindenki hetven és a halál közt. Megjött Josef Fritzl is, meg állt kint egy elég érdekesen felöltözött faszi, akin röhögtem is magamban,hogy Pampalini, erre ráköszöntek, hogy szervusz, fővadász úr. Esztékászemüveg, sildes sapka, hitlerbajusz, ez a 2014-es rezsidivat. Én is készültem, vittem magammal egy CÖF-ös zászlót, az mindig jól jöhet. Jöttek ismerős újságírók, lengettem nekik meg köszöntem jó hangosan, hogy dícsértessék a rezsicsökkentés, közben érkeztek Gyimesi meg Bohács képviselők, kissé feszültnek tűntek. B. Nagy kormánymegbízott nem idegeskedett, de hát az nem sokat tud a világról, illetve egyet igen, üzembiztosan vigyorogni.

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged.jpg

No, kerüljünk beljebb. Hát mit tesz isten, töltették ki az emberekkel az aulában a jelenléti ívet, elérhetőséggel, mindennel, frissítették a Kubatov-listát. Bent a tanácsterem zsúfolásig tömve, 98 százalékban öregekkel, a maradék főleg olyan alsó tagozatos tanító néniknek tűnt, akik hobbiból aláznak gyereket. Később az egyik újságíró kolléga mesélte, hogy egy ilyen lebaszta őket, mert épp azon kacarásztak, hogy rezsikuponokat kéne osztani, hogy jöjjenek az emberek. Jönnek azok anélkül is! – hördült fel tanítónéni. Szétnéztem, mindenki olyan búval baszott volt, hát örüljetek már, rezsiünnep van. Meglengettem a CÖF-ös zászlót, erre a balfasz B. Nagy mosolyogva visszaintegetett.

Szájer József volt a sztárvendég. – Azt mondták nekem, hogy sokan nem fognak eljönni a rossz idő miatt, hát mi lett volna, ha süt a nap? – viccelődött. Hehehe, derült a közönség. Felrakták Bohácsot is a színpadra biodíszletnek. – Három lépcsőben fog csökkenni a rezsi! – ejtett ámulatba Szájer. – Először a villany – mondta, mire a felkészült közönség egyszerre: „A GÁÁÁZ!” Ménem ti mentek ki, ha jobban tudjátok, gondoltam. – Ez az első kormány, ami csökkentette az emberek megélhetési költségeit! – tudtuk meg. – Így leírni szegény Kádárt – mondták mellettem. – Visszaadtuk, amit a cocilisták, a Bajnai, a Gyúrcsány meg a Meggyesi elvettek az emberektől! – mondta Szájer. – Arohattak – tettük hozzá. Gondoltam, ez megérdemel egy tapsot, el is kezdtem, de egyedül maradtam. – Az Orbán-kormány a rezsicsökkentésért hajlandó volt konfliktusokat is vállalni – folytatta Szájer, ekkor végre sikerült megtapsoltatnom a nyuggereket.

- És micsináltak a bankok? – kérdezte. Fölrobbantak a gecibe, vágtam rá. Megtudtuk, hogy Szájer külföldi bankban tartja a pénzét, mert az olcsóbb. Itt a bankok TRÜKKÖZNEK! Akurvaannyukat. Megtudtuk, hogy van ám rezsimunkacsoport, annak meg egy zöld száma, ahol lehet feljelentést tenni, ha visszaélést tapasztalunk. A feljelentés jó, azt szereti a magyar. Közben mi meg megbeszéltük, hogy a végén majd jelentkezek és megkérdem, hogy fel lehet-e jelenteni a közös képviselőt, ha kiteszi ugyan a rezsicsökkentést, de gúnyolódik?

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged_jelentkezes.jpg

De még egyelőre folytatódott a műsor. – Vannak olyanok az országban, akik nem tartják kívánatosnak a rezsicsökkentést. TUDJUKKIK ezek! – mondta Szájer. Összenéztünk bólogattunk, hát nyilván hogy a zsidók. persze. – Amelyik cégnek nem tetszik ez a folyamat, azt az állam nagyon szívesen hajlandó visszavenni – tett visszautasíthatatlan ajánlatot a doktor úr. – Az állami kézben lévő monopólium bevett forma, ebben vannak tapasztalatok – mondta. Ja, vannak, vagy negyven év. – De folytatódik-e a folyamat, amit ez a kormány elkezdett, vagy visszatérünk az ELMÚTNYÓCÉVHEZ? – kérdezte. Itt egy kicsit lapozgatnom kellett a fejemben, hogy milyen évet is írunk. – Vannak olyan pártok, amik visszatérnének a piacgazdasághoz – mondta Freud, illetve Szájer.

- Nemrég együtt ebédeltem Szamarasz görög miniszterelnökkel – került elő a remek példa. Megtudtuk, hogy Szamarasz irigykedik Orbán Viktorra, hogy milyen erős hatalma van. De Görögországból nézve gondolom, mindenkire lehet irigykedni.

Szóba került a munka világa, hát ez roppantul érinti a jelenlévő nyugdíjas közönséget. – Kétszázötvenezer új munkahelyet hoztunk létre! Azt szokta mondani erre az ellenzék, hogy de hát ebbe beleszámoljuk a közmunkát meg a külföldön dolgozókat is. Hát és aki külföldön dolgozik, az nem dolgozik? Hádehogynem! – Itt majdnem ki kellett mennem, mert már könnyezve röhögtem. – Egész végig a röhögést fogjuk hallgatni? Nem kéne ám kiröhögni! – szólalt meg mögülem egy gestapós tanítónéni. – A rezsicsökkentéstől nőttek a jövedelmek – tárta elénk Szájer a feltehetően Matolcsy által kiszámolt gazdasági mutatókat. Szóba került a feltétel nélküli alapjövedelem. – Háhogy? Há munka nélkül pénzt kapni? Há kifogakkor dóóógozni? – hangzott el a kérdés. Hööööj, hördült fel a nyugdíjas közönség. – Há ki termeli meg azt az ingyenpénzt? Obama? Netán Putyin úr? – kérdezte Szájer.

Na, egy bácsi elkezdett fészkelődni, sapkában, napszemüvegben ült bent, majd kiállt a terem szélére jelentkezni, ott nyújtózkodott vagy negyed órát, nagyon izgult. – Mit csináltak Gyurcsány Ferencék? – hangzott el a színpadról a kérdés. A közönség rá is vágta, LOPTAK!

szegedi_rezsiforum_rezsiharc_rezsi_kormany_propaganda_gyules_Fidesz_Szeged_jelentkezes_hozzaszolasra.jpg                                     Hiába jelentkezett negyedórán át, senki sem kérdezhetett

- Mondják el mindenkinek az igazságot! – szólított fel Szájer, én meg most épp azt csinálom. – Nem is csinálnak abból titkot, hogy Gyúrcsány bábozik az ellenzékkel! – mondta el az igazságot. Majd felszólította a jelenlévőket, hogy csatlakozzon mindenki a Magyar Csapathoz, akinek van ideje, az aktivistáskodjon, akinek nincs, az adjon pénzt. A Szájer-show végén a tömeg egykedvűen tapsolt, megint nekem kellett hangulatot teremteni egy hajrámagyarok bekiabálással. A balfasz B. Nagynak ez is nagyon tetszett, vigyorgott.

Na, kérdések! Aha, azt hitted. Kiállt B. Nagy, hogy kérdezni saaaaaajnos már nem maradt idő, mert akkor nagyon sokáig itt ülnénk, és sajnos le is járt a terembérlet. Abban az épületben, aminek ő a gazdája. Mondták azután ismerősök, hogy más városokban pont ugyanígy volt.

Kifelé menet egy nénike elalélt a kezemben lévő CÖF-zászlótól, meg is kérdezte, hogy mikor lesz békemenet. Mondtam, a választások előtt, de menni kell ám nagyon, mert verik az ukránok szegény oroszokat, meg különben is mindenki nagyon el van már kanászodva. – Hehejj, ez a beszéd, ott leszünk! – mondta.

http://balrad.wordpress.com/2014/02/01/nyugdijasok-rezsiforum-rohama/

süti beállítások módosítása