Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Lettország: Az EU-ban minden drágább

2014. január 12. - Andre Lowoa

Az Európai Unió vezetői nemrég követendő példaként állították be a Lettországban végrehajtott megszorító intézkedéseket, - év elején az euró bevezetésének alkalmából uniós vezetők éreztek az országba, José Manuel Barosso az alkalom adtn hajbókolva Lettországot hozta fel példaként, hogy "a válságból megerősödve is ki lehet kerülni".

Ahogy az hazánk esetében is történt, páncélozott luxusautókkal jöttek az öltönyös, mosolygó emberek, lobogtatták a statisztikát és egy népet hülyének néztek. Lettország szintén 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz. Mire teljesítették az EU-csatlakozás utólagos, nemzetellenes vállalásait, az ország sikeresen az államcsőd szélére sodródott. Dönthettek: vagy bevezetik az eurót, vagy az EB-IMF-EKB hármas bedönti az országot. Ahogy az lenni szokott, az átmenti időszakban hatalmas hiteleket kapott az ország, hogy papíron meglegyenek az EU-csatlakozás jótékony hatásai. Mostanra pedig az euró hálójában vannak.

Nem mondhatják, hogy zsákbamacskát vettek, - eddig valamennyi posztszovjet ország prédaként lépett be az Európai Unióba. Ha valamiből, hát más kárából tanulni lehet. Idén január 1-.től Lettország hivatalosan az eurót használja fizetőeszközként, - és a Lett Fogyasztói Jogvédelmi Központ alig két hét alatt több száz bejelentést kapott az árak növekedéséről. Kezdődik azzal, hogy az euróra átcímkézéskor nincs pontos árátszámolás, olcsóbb termékek esetében ha kerekíteni lehet egész euróra, nemes egyszerűséggel felkerekítik, akár 25-30%-ot is. A folytatáshoz sem kell jósnak lenni, az infláció hajtja tovább az árakat - a már megemelt összegről -, majd az EB-IMF-EKB ajánlásai alapján jönnek a megszorítások, emiatt a fizetések értéke is gyorsan csökkenni fog.

A fogyasztóvédelem gyors közvélemény-kutatást végzett az átállással kapcsolatban. A lett állampolgárok 40%-a panaszkodott drasztikus árnövekedésekre, 25% a rossz átszámítások, kerekítések miatt elégedetlen. Kétharmados elégedetlenséggel indul az euró bevezetése egy újabb tagállamban.

Ha egy országot példának lehet felmutatni ezen a téren, akkor az Ukrajna. Az ukrán politikusokban volt elég lélekjelenlét ahhoz, hogy felmérjék az EU-csatlakozás romboló hatását és határozott NEM-et mondjanak.


http://www.hidfo.net/2014/01/12/lettorszag-az-eu-ban-minden-dragabb

süti beállítások módosítása