Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Uruguayban legális a marihuana

2013. december 14. - Andre Lowoa

A dél-amerikai ország törvényhozása kedden megszavazta azt a jogszabályt, miszerint korlátozott mennyiségben birtokolható, terjeszthető és termeszthető a marihuána. A törvény szerint 40 grammnyi marihuánát felnőtt korúak legálisan vásárolhatnak az erre kijelölt gyógyszertárakban. Julio Calzada, a Nemzeti Kábítószerhatóság vezetője elmondta, 1 grammnyi cannabis (=marihuána) értéke 1 dollárban lesz maximalizálva. Emellett minden felnőtt korúnak jogában áll otthon, legfeljebb 6 kendertövet ültetni, valamint a törvény nem tiltja ezentúl a marihuána-klubok nyitását, ahol 99 kendertő a maximum mennyiség (érdekesek ezek a számok, hiszen a 99 fordítva, a 6-os pedig egyértelműen sátáni szám). A Negyedik Köztársaság nevű politikai pártnak álcázott judeo-képződmény már nyitogathatja a pezsgőt és csavarhatja a narkós cigarettáját örömében. Mi pedig nagyon szomorúan kommentáljuk, hogy az emberiség ellenségei, fertőzői Uruguayban is megkezdték legyűrni az embereket. Mert ott ahol ezek káros tevékenységüket kifejtik, nehezen lehet rendet tenni, mivel feltüzelik az emberben lakozó, állatias ösztönöket, mint arra már kitértünk sokszor. A marihuana legalizálása nem más, mint a pokolba vezető út egyik stációja.

Dunai István


Az ún. könnyű drogok részleges legalizálása útjára állt az Egyesült Államok, Csehország, Svájc, Luxemburg, Spanyolország, Portugália és Jamaica. Egyszóval, újabb világtrendről beszélhetünk – véli Andrej Grozin politológus.

A könnyű kábítószerek legalizálása jelenleg egyfajta politikai divattá vált. Mégsem merném állítani, hogy ez sokáig fog tartani. Egyelőre a marihuánát egy sorba állították a dohánnyal és alkohollal.

A szakértők által körvonalazott folyamat csak első látásra ártalmatlan. A könnyű drogok, mint általában minden kábítószer a legrövidebb út a pokolba, ahonnan aztán nincs visszaút – véli Andrej Gyomin orvos.

Szerintem abszolút helyes politikát folytatnak azok az országok, amelyek a kábítószerek tilalmát irányozták elő és üldözik a drogtermelőket és drogárusokat. Még a legális kábítószerek is, mint egyebek között az alkohol és a dohány, módosítják az emberi pszichikumot. Tulajdonképpen az agy gyógyíthatatlan betegségéről van szó. Sajnos, napjainkban a tudomány semmit sem képes felajánlani. A gyógykezelés hatékonysága 3%-t tesz ki.

Akkor pedig kinek előnyös a drogok legalizálása? Andrej Grozin véleménye:

A könnyű drogok gyártóinak. A drogpiac jelenleg telített az afganisztáni helyzet miatt. Jelenleg nagyon sok a kábítószer. Annyira sok, hogy a feketepiac, ahol azt értékesítették, már képtelen megemészteni ezt a tömeget. De ha bővülni fog a marihuána és hasis legális vagy félig legális piaca, az eladások rohamosan megnövekszenek. A termelők ezen meggazdagodnak. A könnyű drogok legalizálása megkönnyíti nemcsak a drogkirályok, hanem azon cégek, pénzstruktúrák életét is, amelyek a drogüzleten élősködnek, de közben a legális gazdaság szférájában maradnak.

Szakértők állítása szerint a jognormák liberalizálása ezen a téren nem állja meg a kritika próbáját. Például, a drogok legalizálása következtében egyáltalán nem csökken a fogyasztásukkal kapcsolatos bűnözés szintje, a feketepiac és a szervezett bűnözés sem tűnik el, de nem csökken az AIDS terjedése sem. Egyszóval, bármerre tekintsünk is, kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy a kábítószerek nem oldják meg az idült problémákat, hanem csak újabbakat szülnek. És ha az uruguayi kormány már álláspontra helyezkedett, ezt a kézzelfogható tények dacára tette.

Szergej Duz - Oroszország hangja

süti beállítások módosítása