Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Putyin elnök csütörtökön üzenetet intézett a Szövetségi Gyűléshez

2013. december 14. - Andre Lowoa

12.12.2012 Ежегодное послание Президента Российской Федерации В.В. Путина Федеральному Собранию путин федеральное собрание путин послание

Fotó: RIA Novosztyi

Oroszország nem fogja megengedni bármely más ország katonai fölényét – Putyin

„Senki se áltassa magát azzal, hogy katonai fölényre tehet szert Oroszország fölött. Mi ezt sohasem fogjuk megengedni” – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szövetségi Gyűlésnek szóló elnöki üzenetében.

Az államfő elmondása szerint Oroszország nyomon követi, amint más országok növelik katonai potenciáljukat, és képes megfelelő választ adni bármely kihívásra, úgy politikai, mint technológiai kihívásokra.

Azonkívül elmondta, hogy Oroszországban jelenleg kialakulóban van globális felderítési és becélozási űrrendszer.

Putyin megnevezte Oroszország fő prioritását a 21. században

Vlagyimir Putyin orosz elnök Szibéria és a Távol-Kelet felemelését nevezte „Oroszország nemzeti prioritásának a 21. évszázadban”. Ezt a Szövetségi Gyűlésnek címzett elnöki üzenetében hangsúlyozta.

„Kiemelem, hogy úgy az államnak, mint a magánüzletnek készleteket kell fordítani a fejlesztésre, stratégiai célok elérésére” – hangoztatta Putyin, rámutatva, hogy „az előttünk álló feladatok nagyságrendjük szerint is páratlanok”.

Az államfő többek között javasolta, hogy a térségben alakítsanak ki egy egész hálózatot olyan területekből, amelyek az megelőző gazdasági fejlődés övezetei lennének.

Putyin a hagyományos értékeket a káosz sötétségével állította szembe

Vlagyimir Putyin a Szövetségi Gyűlésnek szóló éves elnöki üzenetében védelmébe vette a hagyományos értékeket. Nyikolaj Bergyajev filozófus szavait idézte, aki azt írta, hogy „a konzervativizmus értelme nem az, hogy akadályozza az előre és felfelé haladást, hanem az, hogy gátolja a visszafelé és lefelé, a káosz sötétségébe való haladást”.

Az elnök sajnálatának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a világ némely országaiban folyamatban van a hagyományos értékek rombolása, hogy felülvizsgálják az morális és erkölcsi normákat.

Oroszország senkire nem erőlteti pártfogását

Oroszország nem tart igényt a szuperhatalmi címre, és nem erőlteti senkire pártfogását – jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Nem tartunk igényt a szuperhatalom címére, amely valamiféle világ- és regionális hegemóniában mutatkozik meg. Nem károsítjuk senkinek az érdekeit, nem erőltetjük pártfogásunkat. Senkit sem akarunk tanítani arra, hogyan éljen, de törekszünk arra, hogy az élen legyünk, küzdve a népek nemzeti szuverenitásának, önállóságának és eredetiségének tiszteletben tartásáért” – jelentette ki az orosz államfő a Szövetségi Gyűléshez intézett üzenetében.

Putyin: Az egészségügyi rendszernek ösztönöznie kell az egészséges életmódot

Reálisan át kell térni a biztosítási elvre az egészségügyben - jelentette ki Vlagyimir Putyin.

"A kötelező társadalombiztosítás rendszerének pénzügyileg teljes mértékben biztosítania kell az ingyenes orvosi ellátás állami garanciáinak szavatolását” – jelentette ki az orosz államfő a Szövetségi Gyűléshez szóló üzenetében.

Putyin ugyanakkor kiemelte: a feladat az, hogy az emberek nagyobb felelősséggel tartozzanak saját egészségükért, meglegyenek az egészséges életmódra való ösztönzés pénzügyi vonatkozásai.


1991 óta most első ízben van Oroszországban lakosság-növekedés - jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Oroszországban 1991 óta első ízben van természetes lakosság-növekedés. Ezt 2013 első tíz hónapjának adatai mutatják – jelentette ki az államfő.

"A januártól október végéig terjedő időszakban nőtt a lakosság száma. 1991 óta ez az első ilyen eredmény, és ez nagyon jó mutató” – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin, a Szövetségi Gyűléshez szóló üzenetében.

Putyin: Az alkotmány módosítása lehetséges, olykor szükséges

Az alaptörvény módosítása lehetséges és olykor elengedhetetlen- jelentette ki Vlagyimir Putyin a Szövetségi Gyűléshez szóló üzenetében.

"Meg vagyok győződve, hogy az alkotmányos folyamatnak stabilnak kell lennie. Mindenekelőtt ez az alaptörvény második fejezetére vonatkozik, amely meghatározza az emberi és polgári jogokat és szabadságjogokat. Ezek megingathatatlanok” – jelentette ki az elnök.

„Az élet nem áll egy helyben, az alkotmányos folyamatot nem lehet véglegesen befejezettnek, élettelennek tekinteni. Az élet, a joggyakorlat maga teszi szükségessé az alaptörvény más fejezeteiben a módosítást” – hangoztatta Putyin.

Putyin: Meg kell védeni a nemzetiségek közötti békét az amorális „internacionálétól”

Vlagyimir Putyin a Szövetségi gyűléshez szóló éves üzenetében felhívta a figyelmet a nemzetek, nemzetiségek közötti béke megóvására az amorális „internacionáléval” szemben.

"Együtt kell, hogy megbirkózzunk ezzel a kihívással, meg kell védenünk a nemzetek, nemzetiségek közötti békét, azaz társadalmunk egységét, az orosz állam egységét és integritását” – mondta az elnök.

Az államfő szót emelt a politikai konkurencia fejlesztése mellett, szorgalmazta a széleskörű vitát a kulcsfontosságú kérdésekben és a jogvédő mozgalom fejlesztését.


Vlagyimir Putyin államfő ma, Oroszország alkotmányának napján a Kremlben éves üzenetet intéz a Szövetségi Gyűléshez.

Az orosz alkotmánnyal összhangban az elnök évente üzenettel fordul a parlamenthez. Beszédében értékeli az ország helyzetét, a bel- és a külpolitika alapvető irányait.

A Kremlben hagyomány, hogy előre nem közlik a dokumentum fő téziseit. Mindenesetre az a tény, hogy az üzenet az alkotmány napján hangzik el, nem véletlen.



http://hungarian.ruvr.ru/2013_12_12/Putyin-elnok-ma-uzenetet-intez-a-Szovetsegi-Gyuleshez/



Oroszország készül az Egyesült Államok elleni potenciális konfliktusokra

Valószínűleg sokan nem tudják, hogy Oroszország olyan tengeralattjárókat épít, amelyeket az amerikai hadsereg nem képes észlelni. Ezek a tengeralattjárók gond nélkül képesek megközelíteni az Egyesült Államok partjait anélkül, hogy észrevennék őket.

2012-ben például egy atomtöltetű nagy hatótávolságú rakétákkal felfegyverzett támadó tengeralattjáró heteken át körözött a Mexikói-öbölben mire észlelték. Most pedig ennél is korszerűbb, a „legújabb lopakodó technológia” alkalmazásával készült tengeralattjárókat bocsátanak vízre.

Az amerikai tengerészet elismeri, hogy lemerülés után nem tudják követni ezeket a tengeri járműveket. Ez annyit jelent, hogy az oroszok könnyűszerrel megközelíthetik az amerikai partokat, és rakétákat indíthatnak ellene. Védekezés helyett az Obama kormány úgy döntött, hogy leszereli az Egyesült Államok stratégiai atomfegyvereit.

Az RT a következőket írta ezekről a tengeralattjárókról:

Oroszország vízre bocsátotta új, rendkívül fejlett technológiával készült Novorosszijszk tengeralattjáróját. A Szent-Pétervári hajógyárból kihajózó tengeralattjáró csupán egyike az építés alatt álló hat ilyen eszköznek, amelyek vízrebocsátását két éven belülre tervezik.

A Novorosszijszk egy Varsavajanka osztályú (Projekt 636) tengeralattjáró és a legmodernebb lopakodó technológiának köszönhetően merülés után szinte észlelhetetlen.

„Ellenfeleink „fekete lyukként” emlegetik, mert rendkívül halk és nehéz észrevenni,” nyilatkozta Konstantin Tabacsnyi, a Novorosszijszk parancsnoka a Channel One televíziónak. „A tengeralattjáró legfőbb előnye, hogy észlelhetetlen. Az egész projekt tökéletesen betölti célját.”

A Novorosszijszk nem az első ilyen orosz kísérlet. A szinte hangtalan eszközök kifejlesztése már évek óta folyik. A Borej osztályú Vlagyimir Monomah például a legújabb generációs atomreaktoros hajtóművel rendelkezik, merülési mélysége 450 méter és 20 darab interkontinentális ballisztikus rakéta hordozására képes.

Az R-30-as Bulava rakéták mindegyike 10 darab MIRV töltetet, azaz önállóan célra irányítható robbanófejet tartalmaz, amelyek rombolóereje egyenként 150 kilotonna. (forrás)

A tengeralattjárók mellett Oroszország más eszközeinek fejlesztésén is dolgozik.

Hivatalosan 2014-ben indul a PAK-DA stratégiai bombázó fejlesztése, nyilatkozta Viktor Bondarev, a légierők és a légvédelem új főparancsnoka.

A PAK-DA fejlesztése már évek óta folyik, de a projektet hivatalosan csak tavaly hagyta jóvá az orosz vezetőség. (link, link)

Oroszország meglévő atomfegyvereinek modernizálására is komoly hangsúlyt fektet.

Oroszország számos új rakéta kifejlesztésén dolgozik, beleértve az amerikai titkosszolgálat által titkos közepes hatótávolságú nukleáris rakétaként emlegetett RS-26-ot, ami egyesek szerint sérti a 1987-es Közepes hatótávolságú nukleáris szerződést.

Az orosz kormány tagadja ezeket a vádakat, azt állítva, hogy ez egy új interkontinentális ballisztikus rakéta, ami más szakértők szerint viszont a 2010-es Új START egyezménybe ütközik. (forrás)

Sajnos sok embernek fogalma sincs arról, hogy mi folyik ezen a téren. A legtöbben abban a tévhitben élnek, hogy a „hidegháborúnak” vége és Oroszországtól már nem kell tartani.

Bárcsak így lenne.

Jelenleg Oroszország gazdaságilag és katonailag egyaránt erősebb, mint korábban volt és az erősödés nem állt meg.

Azt feltételezve, hogy a hidegháborúnak vége, hogyan magyarázzuk, hogy jelenleg több orosz kém tartózkodik az Egyesült Államokban, mint a hidegháború hivatalos évei alatt?

Mindeközben pedig Barack Obama mindent megtesz az amerikai nukleáris arzenál felszámolása érdekében.

1967-ben az Egyesült Államok több mint 31.000 stratégiai atomtöltettel rendelkezett. Ez a mennyiség azóta 95 százalékkal csökkent.

A Barack Obama által 2010-ben aláírt START Egyezmény 1.550 darabban maximálja az Egyesült Államok és Oroszország bevethető stratégiai atomtölteteinek számát.

Barack Obama számára azonban egy ilyen mértékű csökkentés sem volt elegendő.

Az amerikai elnök idén júniusban bejelentette, hogy további 30 százalékos csökkentést tart szükségszerűnek:

Alapos megfontolás után úgy találtam, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseinek biztonsága, valamint az erős visszatartó erő fenntartása mellett lehetőség van stratégiai nukleáris fegyvereink további, a jelenlegi mennyiség egyharmadával történő csökkentésére. Szándékomban áll, Oroszországgal egyeztetve, a hidegháborús atomhelyzetet megváltoztatni. (forrás)

Ez azt jelentené, hogy az Egyesült Államoknak hozzávetőleg 1000 atomtöltete maradna.

A különböző nemzetközi egyezményeknek köszönhetően ráadásul Oroszország pontosan tudja, hogy ezek hol találhatók.

Ezek fényében már elképzelhető egy olyan forgatókönyv, amelyben Oroszország és Kína közösen mérne elsőcsapást az Egyesült Államokra. Amennyiben tudják, hogy az atomtöltetek hol találhatók, kevesebb, mint 10 perc alatt kilőhetik az összeset egy tengeralattjáróról indított elsőcsapással.

A III. Világháborúra előbb utóbb sor kerül. Nyilván nem idén és nem is jövőre, de amilyen tempóban romlanak az orosz-amerikai kapcsolatok, ugyanolyan ütemben alakulnak a körülmények egy ilyen esemény bekövetkezésére.

A vezetők döntései alapján pedig egyértelmű, hogy az Egyesült Államoknak a vesztes szerepét szánják.

Forrás: The Truth Wins

Tárgyi “tévedések”:

1, Egy támadó tengeralattjárón mint a Project 971 Shchuka (NATO terminológia: SSN Akula) max. nukleáris töltetű torpedók (ez minden az orosz flottában lévő támadó tengeralattjárón készletezett felszerelés amennyiben nem hazai vizeken teljesít szolgálatot) és esetlegesen nukleáris töltetű robotrepülők (cirkálórakéta) találhatóak. De az utóbbi nem jellemző a támadó tengeralattjárókra , azokra ott Project 949A Antey (SSGN Oscar II.) osztály.

2, Az Improved Kilo azaz Project 636 Varshavyanka nem azért nehezen észlelhető, mert lopakodó. Még AIP rendszere sincs, hisz azzal eléggé küszködnek még az oroszok. Mivel parti vizekre tervezett Diesel-elektromos tengeralattjáróról van szó, így a sekély vizekben, 5 csomós sebességgel cirkálva igen nehezen kiszúrható acélcápa. (Míg a nukleáris meghajtású tengeralattjárók bizony sokkal zajosabbak.)

3, Az a RD-26 nem véletlenül RS-26 akart lenni?
http://defense-update.com/20131006_r26_rubezh_icbm.html

http://russianforces.org/blog/2013/07/too_many_missiles_-_rubezh_ava.shtml

4, Azért az a robbanófej szám dolog csalóka. Az Orosz fél örülne a legjobban az 1000 – 1000 robbanófej szám meglétének. Mert van aktív, és leszerelt (de nem megsemmisített) robbanófej állomány: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_states_with_nuclear_weapons

Az itt szereplő lista és a mennyiségi megállapításai nem a legfrissebbek, de elfogadottak, hisz ezen alapul (ez a friss lista): http://www.fas.org/programs/ssp/nukes/nuclearweapons/nukestatus.html

A leszerelt, de nem megsemmisített (magyarul raktározom, és kb. 2 napi munkával adott hordozóeszközre felszerelhető) robbanófejek tárolási költsége hatalmas, még az USA számára is.


Piton



Ezt is erdemes hozzatenni az orosz kephez:

http://communities.washingtontimes.com/neighborhood/high-tide-and-turn/2013/aug/2/putin-world-leaders-should-unite-end-anti-christia

süti beállítások módosítása