Hozzávalók:
2 kg paradicsom
1 kg paradicsompaprika
1 kg vöröshagyma
2 db babérlevél
A vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paradicsompaprikát kb. negyedekre vágjuk, és ezeket egyszerre puhára főzzük, nem kell vízzel felönteni, a paradicsomnak van leve. A babérlevelet főzés után vegyük ki.
Ezután az egészet passzírozzuk át paradicsompasszírozón, akár kétszer is.
Az átpasszírozott ketchupnak öntsük le óvatosan a felesleges levét, majd tegyük lábasba.
Tegyünk bele:
30 dkg cukrot
1 és ½ deci mustárt
1 evőkanál sót
½ dl 10%-os ecetet
½ kávéskanál törött borsot
Jól elkeverjük, és fél, háromnegyed órát főzzük, hogy elpárologjon a leve és besűrűsödjön.
A paradicsomszószt forró állapotban előtte jól kimosott, előmelegített befőttesüvegbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, hagyjuk jól kihűlni.
Ha valaki savanyúbban szereti, 1 dl ecetet is tehet bele, valamint lehet ízesíteni egy kevés fahéjjal is.
http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/oenellatas/2888-izletes-paradicsomszosz-hazilag