Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Nagyon finom házi paradicsomszósz készítése

2013. december 05. - Andre Lowoa

Hozzávalók:

2 kg paradicsom

1 kg paradicsompaprika

1 kg vöröshagyma

2 db babérlevél

 

A vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paradicsompaprikát kb. negyedekre vágjuk, és ezeket egyszerre puhára főzzük, nem kell vízzel felönteni, a paradicsomnak van leve. A babérlevelet főzés után vegyük ki.

Ezután az egészet passzírozzuk át paradicsompasszírozón, akár kétszer is.

Az átpasszírozott ketchupnak öntsük le óvatosan a felesleges levét, majd tegyük lábasba.

Tegyünk bele:

30 dkg cukrot

1 és ½ deci mustárt

1 evőkanál sót

½ dl 10%-os ecetet

½ kávéskanál törött borsot

Jól elkeverjük, és fél, háromnegyed órát főzzük, hogy elpárologjon a leve és besűrűsödjön.

A paradicsomszószt forró állapotban előtte jól kimosott, előmelegített befőttesüvegbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, hagyjuk jól kihűlni.

 

Ha valaki savanyúbban szereti, 1 dl ecetet is tehet bele, valamint lehet ízesíteni egy kevés fahéjjal is.

Az így elkészült ketchup nagyon finom, fűszeres ízű, sokkal jobb, mint a boltban kapható ketchup. Nem tartalmaz tartósítószert, sem adalékanyagot, csak a mustárban lehet egy kevés, de a mustár nem alkotja nagy százalékát a ketchupnak, meg amúgy is, még mindig jobb, mint a bolti.


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/oenellatas/2888-izletes-paradicsomszosz-hazilag

süti beállítások módosítása