Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Lábatlani Cementgyár: mehet ez is a LECSO-ba! (Úgy mint Magyarország)

2013. november 16. - Andre Lowoa

Lábatlanon az immár hagyományos év végi közmeghallgatás lakossági fórummal egészült ki a Gerenday Közösségi Házban. Az érdeklődők információkat kaptak a Holcim Hungária Zrt. tulajdonában lévő városi cementgyár bontásáról.

A tájékoztatón a helyi önkormányzatot Dinnyés István polgármester, a Holcim Hungária Zrt.-t Richard Skene elnök-igazgató és Alina Sorostineanu bontási projektvezető, a bontás munkáját pályázaton elnyerő Alcufer Kft.-t Csiszár Tamás szakmai és környezetvédelmi igazgató, illetve Tóth András műszaki igazgató képviselte.
Információk hangzottak el a munkálatok tervezett ütemezéséről, a bontás során majd használandó eszközökről, az alkalmazni szánt módszerekről, illetve szó volt arról is, hogyan fog kinézni a terület a gyár eltüntetése után.

Richard Skene tájékoztatóját követően Alina Sorostineanu szemléltette a munka folyamatát, a terület későbbi feltöltését, a feltöltés és a topográfiai vizsgálatok módszereit, eredményeit. A beszámolóból kiderült, hogy a gyárterület építészeti összetettsége miatt a hagyományos topográfiai technikákkal történő adatgyűjtés nagyon nehézkes volt, ezért speciális felmérést végeztek légi és szárazföldi lézeres szkennelési módszerekkel.
Az Alcufer Kft. képviselői részletesen bemutatták vállalatukat, sorolták azokat a munkákat, amelyeket már sikeresen megoldottak, illetve vázolták a lábatlani gyár bontása során tervezett technikákat és eszközöket.

Lakossági kérdésre válaszolva Richard Skene kifejtette, hogy a Holcim önként döntött a gyár bontásáról. A tulajdonos cég egyértelmű elképzelése, hogy szeretne teljesen rendezett környezetet maga után hagyni. A bontás költségeit a Holcim Hungária Zrt. fedezi, az erre szolgáló források rendelkezésre állnak.

Dinnyés István polgármester az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a bontásról a Holcim és az önkormányzat megállapodást kötött. A cél az, hogy a munkálatok végeztével újabb ipari beruházásra alkalmas területet alakítsanak ki. A Holcim vállalta a környezetvédelmi előírások betartását a munka során, ezt a kifejezetten az erre a célra létrehozott önkormányzati bizottság, valamint a Lakossági Ellenőrző Csoport (LECSO) felügyeli. A bontási munkálatok a tervek szerint két évet vesznek majd igénybe.
(kemma)

süti beállítások módosítása