Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Borzalmas év lesz 2014 – így látják a szakértők

2013. november 16. - Andre Lowoa

Nincs nyugalom

Egy dologról biztosan nem fog szólni a jövő év, mégpedig az elégedettségről – állította Martina Gmur, a WEF egyik igazgatója a szervezet sajtóközleményében. A világgazdaság talán kilábal az elmúlt évek mélyrepüléséből, ám a WEF tanulmánya azt bizonyítja, hogy óriási munkát kell még elvégezniük a döntéshozóknak ahhoz, hogy a világ gazdaságilag, politikailag és a környezetvédelem szempontjából stabilabb lábakra álljon.

A világ második legnagyobb gondjának a jövedelmi szakadék mélyülését tartják a WEF-nek nyilatkozó szakemberek. Egyebek mellett erre vezethetők vissza azok az egészségügyi, oktatási és szociális egyenlőtlenségek, amelyek elvándorlásra késztetik a fél világ lakosságát. Nem csupán erről van azonban szó, hanem a fejlett országokon belül kialakuló különbségekről is.

Osztozkodni kéne

Bill Gross, a világ legnagyobb kötvényalapja a Pimco dúsgazdag társalapítója nemrégiben csatlakozott Warren Buffetthez, a világ egyik leggazdagabb emberéhez, aki úgy véli, hogy egyenlőbben kellene adóztatni az amerikaiakat. Javaslatukat támasztják alá Emmanuel Saez, a Berkeley professzorának felfrissített kutatásai, amelyek brutális jövedelemkülönbségeket mutatnak.

Suez kizárólag az amerikaiak adózásáról rendelkezésre álló nyilvános adatokra támaszkodva vizsgálódott. Ennek eredményeként arra jutott, hogy az USA legfelső egy százalékába tartozó emberek visszanyerték a 2008-2009-es válság előtti gazdagságukat.

A felső tízezer kezében volt a lakosság vagyonának 50,4 százaléka 2012 végén. Ez magasabb arány, mint bármely évben 1917 óta. Meghaladja még az első világháború utáni gyors gazdagodás csúcsán, 1928-ban kialakult szintet is. A felső egy százalék jövedelme 31,4 százalékkal bővült 2008 óta, míg a társadalom maradék 99 százalékáé csak 0,4 százalékkal.

Befagyott állástalanság

A WEF arra a következtetésre jutott, hogy a világ országaiban kialakult munkanélküliség tartós, strukturális állástalansággá merevedett. Ez lesz 2014 harmadik legnagyobb gondja. Immáron egy világszintű problémáról beszélhetünk, amely globális kezelést igényel.

A munka nélkül lévő emberek számra 2012-ben 4,2 millióval, 197 millióra nőtt az egy évvel korábbihoz képest- derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) adataiból. A világszintű átlagos munkanélküliségi ráta 5,9 százalék. Az ILO arra számít, hogy a munkát keresők száma a következő öt évben 210 millióra ugrik.
(napi.hu )

süti beállítások módosítása