Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Ezt kínálják a gerincét vesztett magyar értelmiségnek-a diplomás közmunkásoknak-a jobban teljesitő M

2013. november 09. - Andre Lowoa

Kulturális közmunkaprogramot indítanak. 4000 ember kaphat munkát, bruttó százezres fizetésért.

A 2,5 milliárd forintos kerettel induló új közfoglalkoztatási program a hazai települések harmadát érinti. A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) programjának az a célja, hogy kulturális és közösségi értékteremtésre, a nemzeti kultúra terjesztésére használja ki a közmunkaprogram lehetőségeit.

15 ezer közművelődési intézmény és önkormányzat, civil és művészeti szervezet jelezhette igényeit, javaslatait – mondta Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

3706-an jutnak munkához közfoglalkoztatottként, mellettük 160 területi koordinátor és 134 asszisztens dolgozik majd bruttó 100 ezer forint körüli fizetésért. November 1-jétől már 134-en dolgoznak: megyénként 6-6, a központban pedig 16 fő. Megyénként átlagosan 230-250-en vesznek majd részt a programban.

Ilyen munkák lesznek

A program csaknem 2000 partnerszervezete között megtalálhatók a civil szféra képviselői, közművelődési intézmények, egyházak és önkormányzatok is.

Az eddigi közmunkaprogramok elsősorban mezőgazdasági és ipari tevékenységekre irányultak – emlékeztetett Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára.

A közmunkásoknak legalább érettségivel kell rendelkezniük, de diplomás kulturális közfoglalkoztatottakra is számítanak. A jelentkezők a munkát megelőzően 40 órás képzésben részesülnek majd – tette hozzá Závogyán Magdolna, az NMI főigazgatója.
A helyi igényeknek megfelelően változatos munkákat végeznek majd, feladataik közé tartozhat például kiadványok gondozása, közgyűjtemények, faluházak programszervezése, adatbázis-építés vagy archiválás is.

Volt már előzménye

Egyébként a kulturális közfoglalkoztatási programnak voltak már előzményei, a Magyar Nemzeti Digitális Archívumban vagy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál például digitalizálási és archiválási feladatokat láttak el közmunkások – mondta Hoffmann Imre.

A közmunkaprogram újra megtanítja dolgozni a résztvevőket, olyan tudás birtokába hozva őket, amelynek köszönhetően aztán a munkaerőpiacon is meg tudják állni a helyüket. A korábban kulturális területen dolgozó, munka nélkül maradt szakemberek is felfrissíthetik tudásukat – jegyezte meg Halász János.
(profession.hu )

süti beállítások módosítása