Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Hozzák haza a magyar katonákat!

2013. október 12. - Andre Lowoa

Befejezte tevékenységét a Magyar Honvédség jelenleg Afganisztánban szolgálatot teljesítő legnagyobb egysége, a több mint kétszáz katonából álló Kabuli Nemzetközi Repülőtér Őr- és Biztosító Kontingens. A kontingens katonái a táborba érkező több mint ezer gépjármű és több száz ember átvizsgálását végezték el naponta.

Májusban a NATO vezette afganisztáni nemzetközi erő (ISAF) misszióban szolgáló újabb magyar egységek kerülnek kivonásra, melyek hazatértével mintegy felére csökken az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonák száma. Továbbra is folytatja az ottani missziót a Magyar-amerikai Katonai Tanácsadó Csoport, a MH Mi-17 Légi Tanácsadó Csoport, a MH Különleges Műveleti Kontingens, a MH Logisztikai Iskola Magyar Mentorcsoport, valamint a MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán.

Korom Ferenc, a Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnöke szerint a magyar katonák afganisztáni szerepvállalása is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mára megfelelően felszerelt és kiképzett afgán biztonsági erő állt fel, amely mintegy 350 ezer embert tud a soraiban. A hadműveleti csoportfőnök véleménye szerint a NATO erőinek kivonása után az új afgán hadsereg képes lesz önállóan garantálni Afganisztán biztonságát.

Korom Ferenc véleményével ellentétesen fogalmazott Hamid Karzai afgán elnök, aki bírálta a NATO-t. Kijelentette, hogy az észak-atlanti szövetség 10 év alatt sem volt képes stabilitást biztosítania az országában. ”Biztonsági szempontból az egész NATO-művelet mérhetetlen szenvedést okozott Afganisztán számára, rengeteg életet követelve és semmilyen eredményt sem hozott, mivel az ország még mindig nem biztonságos” – mondta Karzai.

Elmondása szerint a NATO vezetői hibát követtek el azzal, hogy a fegyveresek keresésére koncentráltak az afgán falvakban és nem fordítottak figyelmet a tálibok menedékére Pakisztánban.

A mi véleményünk szerint pedig haza kell hozni az összes magyar katonát külföldről, mert asszonyaink gyermekeinek feladata a hon védelme és nem a cionista érdekek kiszolgálása.

Tölgyesi Péter

süti beállítások módosítása