Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Átverés is lehet a rezsicsökkentés

2013. október 12. - Andre Lowoa

A rezsicsökkentés igen jó hívó szó lett. Olyannyira, hogy egyes ajánlatokban vissza is élnek vele.

Amikor a vízcsapból is rezsicsökkentés folyik, az érzékeny témára mindenki odafigyel. Tudják ezt azok is, akik valamire próbálnak befűzni minket. Azonban az Azénpénzem.hu szerint nem árt óvatosnak lenni, ha „rezsicsökkentés” jeligére valamilyen kampányba botlunk.

10+8 százalék kedvezmény?

Egy fogyasztó például arról számolt be nekik, hogy áramszolgáltatója a rezsicsökkentés támogatására hivatkozva 10+8 százalék kedvezményt adna neki. Az ügyfél azonban észnél volt, és rögtön felmérte, hogy ezzel az ajánlattal valójában kevesebbet kap, mintha megvárja az őszi rezsicsökkentést, amivel együtt összesen 20 százaléknyival olvad a számlája. Az áramszolgáltató által ajánlott „kedvezmény” egyébként bebetonozott ár lett volna, amivel tulajdonképpen önként lemondott volna a kormány által garantált rezsicsökkentésről.

Ezenkívül azt is alá kellett volna írnia, hogy belép az úgynevezett „mérlegkörbe” amiről nem derült ki, mit is jelent. S igaz, hogy a havi díja az ajánlatban nulla forint volt, de azt bármikor megváltoztathatták volna. Ezért aztán nem is élt az ügyfél a szerződésmódosítási ajánlattal.

Esete alapján tehát érdemes gyanakvással fogadni, ha „rezsicsökkentés” jeligére bombáznak valamilyen ajánlattal.

Megemelt átalány?

Az átalánydíjnál sem árt résen lenni. Előfordult ugyanis, hogy egy vízszolgáltató minden különösebb indoklás nélkül háromszorosára emelte egy család havi átalánydíját. Ez azzal járt volna, hogy a család jóval többet fizetett volna év közben, mint amennyit a korábbi fogyasztása alapján kellett volna utalnia.

Az elszámoló számlánál persze visszakapták volna a pluszban befizetett összeget, de addig is a szolgáltató használta volna a pénzüket.

Valószínűleg likviditási problémáin próbált így enyhíteni a vizes cég, akárcsak azok a szolgáltatók, akik mostanában előrébb hozták a fizetési határidőket.

(Hír24)

Bal-Rad komm : Magyarok! El ne higgyük ezt a kampány húzást, a választásokhoz közeledve semmi másról nem szól a dolog, minthogy szavazz rájuk! Egy normális rendszerben az államnak nem volna szabad az energia szolgáltatást kiengednie a keze alól, kiszolgáltatva az embereket mindenféle önös érdeknek. Több mint két évtizede ki tudja hányszoros haszonnal kapjuk a vizet, gázt, villanyt, most pedig döngetik a mellüket, hogy a családoknak ennyit meg annyit takarítanak meg?! A kapitalista csak a saját profitját nézi, nem a köz érdekeit. Gondolkodjunk, a rezsi csökkentés helyett inkább egy rendszerváltás kellene, ahol mindenki mindenért annyit fizetne, amennyit az valójában ér!

süti beállítások módosítása