Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Amerikai válság - Tánc az államcsőd tornácán

2013. október 05. - Andre Lowoa

A NATO vezérkarának egy részét szabadságra küldték, nem kapnak fizetést a Pentagon dolgozói, az USA felfüggeszti a tárgyalásokat az EU-val. Hogy csak a legfontosabb történések említsem az elmúlt 24 órában. Óráról-órára rosszabb a helyzet Amerikában. Az államcsőd küszöbén táncol a méla óriás.

A NATO európai, a belga Mons város közelében tartózkodó vezérkarának egy részét, valamint Charleroi területén található amerikai légierő bázisán dolgozókat szabadságra küldték. A Pentagon legkevesebb 400 ezer civil munkatársa már harmadik napja nem ment munkába, mert visszatartják a munkabérüket. Ha a válságot nem szüntetik meg három héten belül, akkor a veteránok és leszerelt katonák is kifizetetlenül maradhatnak.

A katonákra Barack Obama elnök rendelete alapján egyenlőre ugyan úgy megkapják fizetésüket, de hogy pontosan meddig azt nem lehet tudni. A válság a gazdasági és politikai szektort is érinti. A válság miatt az USA felfüggeszti a tárgyalásokat az EU-val.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szabad-kereskedelmi tárgyalásokat felfüggesztik Amerika költségvetési válsága miatt. A jövő héten amerikai szakértőkből és tisztviselőkből álló csoportnak kellett volna Brüsszelbe utaznia, hogy folytassák a szabad-kereskedelmi megállapodásról szóló vitát, tegnap este azonban Washington bejelentette, hogy a jelenlegi állapot mellet lehetetlen teljes létszámban elküldeni a szakértőket a tárgyalásra.

A lakossági pánik elkerülése érdekében az Egyesült Államok bankjai az utóbbi napokban különösen aktívan töltik újra bankautomatáikat, hogy elkerüljék a készpénzhiányt a fogyasztók egy esetleges pánikrohama esetén. Az amerikai piac komolyabb megrázkódtatásai idején az amerikaiak mindig a pénzfelvevő automatákhoz sietnek, hogy előre eltartalékoljanak készpénzből.

Az amerikai kormány október 1 óta nem jut forrásaihoz, mivel a kongresszus nem tudott megegyezni Obama adminisztrációjával az idei költségvetést illetőleg. Az amerikai pénzügyminisztérium a hónap végéig eléri hitelkeretét, ha a kongresszusnak nem sikerül megegyezni az államadósság felső határának megemeléséről, mely jelenleg 16,7 billió dollár.

 

Balatonyi Csaba

süti beállítások módosítása