Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Sztálingrád - Hamarosan!

2013. október 01. - Andre Lowoa

Az orosz filmipar megállíthatatlanul tör előre! Most már minden téren jobb filmeket készítenek, mint Hollywoodban. A hamarosan a mozikba kerülő Sztálingrád című nagyjátékfilm pedig már látványvilágban is felülmúlja a nyugati produkciókat! A német és az amerikai verzió után az oroszok háromdimenziós változatban készítették el a Sztálingrádi harcokat feldolgozó mozifilmjüket, mely hat testvér szemszögéből mutatja be a II. Világháború legdrámaibb ütközetét.

A forgatás szakmai szemmel is hatalmas kihívás jelenthetett a rendezőnek, ugyanis komoly drámai alkotásokat még soha nem készítettek térhatású, azaz háromdimenziós változatban. Sem az amerikaiak, sem az európaiak nem vállalkoztak még soha erre.

A Sztálingrád címet viselő mozifilm költségvetése 30 millió dollár volt, amihez az Orosz állam is hozzájárult, de tett bele pénzt a Columbia filmstúdió is. Fjodor Bondarcsuk az Oscar-díjjal is kitüntetett világhírű szovjet filmrendező alkotása a tervek szerint idén, az 1942-43-ban vívott sztálingrádi csata 70. évfordulóján kerül a mozikba.

Csak reménykedhetünk, hogy nekünk magyaroknak is lesz lehetőségünk anyanyelvünkön, HD minőségben megtekintenünk a filmet egy hazai moziban.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U3AXBdfZidY

Sztálingrád (Stalingrad). Színes, orosz-német háborús filmdráma, 2013

Rendező: Fjodor Bondarcsuk
Forgatókönyvíró: Ilya Tilkin
Zeneszerző: Angelo Badalamenti
Operatőr: Maksim Osadchy
Producer: Sergei Melkumov, Aleksandr Rodnyanskiy, Dmitriy Rudovskiy
Vágó: Natalia Gorina

Szereplők:

Thomas Kretschmann
August Diehl
Heiner Lauterbach
Pyotr Fyodorov
Andrei Smolyakov
Philippe Reinhardt


Sólyom Gábor

süti beállítások módosítása