Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Közös amerikai-orosz titkos akció Szíriában?

2013. szeptember 07. - Andre Lowoa

Habib tábornok, Szíria ex hadügyminisztere Isztambulba érkezett. Házi őrizetéből az amerikai és az orosz titkosszolgálat segítségével jutott el Isztambulba, ahol az Asszad-rezsim ellenzékének politikai vezérkara él.


A 74 éves Habib tábornok alavita, vagyis ugyanahhoz a szektához tartozik, mint Asszad elnök. Ennek a muzulmán szektának döntő szerep jutott Szíria hadseregében, minthogy a többségi szunniták nem voltak hajlandók belépni a francia gyarmati seregbe a húszas években. Habib tábornok még az idősebb Asszad egyik kedvence volt, ő töltötte be a vezérkari főnök tisztét. Az ifjabb Asszad is bízott benne: ezért lehetett hadügyminiszter 2009 és 2011 között. 2011 tavaszán az arab tavasz Szíriát is elérte. A tüntetéseket a biztonsági erők vaskézzel verték szét, meg is kezdődött a fegyveres ellenállás. Habib tábornok mérsékelt magatartását javasolt Asszadnak, de ezt nem fogadták el. A hadsereg is részt vállalt a megtorlásokban. Habib tábornok emiatt lemondott és házi őrizetbe került. Hivatalosan azt közölték: egészségi állapota miatt vonult vissza. Valójában ő volt az első dezertőr a hadseregben, melyet azután százszámra hagytak ott a szunnita tisztek és katonák. Alavita dezertőr viszont nagyon kevés volt, ilyen magas rangú egy sem! Ez indokolja, hogy Ali Habib tábornok személyéhez nagy reményeket fűz mind az amerikai, mind pedig az orosz titkosszolgálat.


Persze a hírt közlő Reuters hírügynökség szakértője is megjegyzi: egyáltalán nem biztos, hogy az idős tábornok megőrizte befolyását Szíriában, ahol nagyon gyorsan változnak a dolgok. Az alaviták a 22 milliós lakosságnak az egynyolcadát képviselik, és ők jelentik Asszad legbiztosabb bázisát. Ha kiderül, hogy az alaviták egy része is megtalálja a számítását az Asszad utáni időkben is, akkor létrejöhet valamiféle nemzeti egységkormány, melyet mind Amerika, mind Oroszország elfogadhatna. Valószínűleg ezért működött együtt az amerikai és az orosz titkosszolgálat Habib tábornok kiszabadításában, miközben Obama és Putyin farkasszemet néz egymással épp Szíria miatt a G 20 csúcson Szent Péterváron.

http://asiaport.hu/index.php/politika/6622-kozos-amerikai-orosz-titkos-akcio-sziriaban

süti beállítások módosítása