Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Szentgotthárd

2013. augusztus 17. - Andre Lowoa

 Brenner János halálának helyén épült Jó Pásztor kápolna

A kápolna alapkő letétele 1995. december 9-én volt, s 1996. augusztus 25-én meg is történt a felszentelése. A vértanúság 40. évfordulóján a kápolna új haranggal gazdagodott.

1957. december 15-én, a mai napig ismeretlen tettesek brutális módon meggyilkolták Brenner János rábakethelyi káplánt. A vértanú lelkipásztorról hosszú évtizedeken keresztül, a kommunista diktatúra miatt, nyilvánosan nem lehetett megemlékezni. A rendszerváltozás utáni első hivatalos megemlékezés 1992. december 13-án volt, amikor a vértanúságának helyszínétől néhány méterre, a zsidai iskolakápolna előtt, egy emlékkeresztet állítottak.
Egy évvel később, 1993-ban létrejött a „Brenner János Emlékhely Alapítvány”, amelynek célja, hogy a vértanú pap emlékét méltó módon megőrizzék. Ennek érdekében elhatározták, hogy emlékkápolnát építenek azon a helyen, ahol Brenner János utolsó útja haladt.





Rábakethelyi Mindenszentek templom

A templom XII. században épült, román stílusban. A XV. században gótikus stílusban átépítették. Átalakították a XIX. század végén, ekkor készült a belső festése és berendezése eklektikus stílusban. A ma is látható templom hajója román, szentélye gótikus stílusú.






Zsidai
Nagyboldogasszony-iskolakápolna








 Nagyboldogasszony-templom

A templom és a kolostor 1748-64 között épült barokk stílusban. A ciszteciek templomát 1779-ben szentelték fel. Tornya 60,5 m magas.







 Farkasfai Szent Anna-templom

A templom 1999-2000 között épült, Mangliár László okleveles építészmérnök tervei alapján.

Az oltár, az ambó, a tabernákulum, a keresztút fából készült, faragott, Pál Gergely oroszhegyi /Erdély/ fafaragó művész munkája. Az oltárkép Keller József festőművész munkája. Az ablakok gravírozottak, a XX. sz. nagyjainak /szentjeinek/állít emléket. Mindszenti József, Apor Vilmos, Brenner János, Márton Áron, Batthyány-Strattmann László, Teréz anya. A torony rózsaablakát a jubileumi év jelképe díszíti.







 Rábatótfalui Szent Flórián-kápolna

A kápolna 1882 és 1885 között épült. Előtte csak harangláb volt, melyet 1825.ben újítottak fel, s a régi harangot is újra cserélték. A kápolna védőszentje Szent Flórián lett, 1826-ban ugyanis sok ház leégett a faluban. Ezért május 4-e, Szent Flórián napja a templombúcsú ideje. A falu hívei pünkösd utáni kilencedik vasárnapon fogadalmi búcsút tartanak az egykori tragédia emlékére. Szent Flórián szobrát Scsavnicsár István apátistvánfalvi plébános ajándékozta a kápolnának. Az új főoltár 1913-ban készült. A kápolna tornyát 1962-ben egy szélvihar megrongálta, ezért újra kellett építeni. 1968-ban a kápolnát kívülről is renoválták. 1996-1998 között megtörtént a kápolna teljes felújítása.







Máriaújfalui
Szent Péter és Pál-kápolna

A kápolna az 1900-as évek elején épült, egy koldus nő hagyatékából és a falu adományából. Ezért a kápolna jelenlegi tulajdonosa a Szentgotthárdi Polgármesteri Hivatal, fenntartója és használója az Egyházközség.
A kápolna téglaalapra épített téglaépület, egyhajós, pici szentéllyel. A szentélyben főoltár tabernákulummal, Szent Péter és Szent Pál apostolok faszobraival. A szobrok 2004-ben lettek restaurálva. A kápolnában Jézus Szentséges Szíve, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve, Szent József és Szent Imre szobrok találhatók.

Ebben a kápolnában misézett utoljára meggyilkolásának estéjén Brenner János rábakethelyi káplán atya. 1957. december 14-én. Emlékét két emléktábla egy belül, egy kívül őrzi.


süti beállítások módosítása